Menu Zavřít

ODBORY POSILUJÍ

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Komerční banka

Valná hromada Komerční banky na návrh Fondu národního majetku odvolala minulý týden z dozorčí rady Miroslava Bartoně a Evžena Kočendu a na jejich místa zvolila Martina Fassmanna a Jana Juchelku. Bartoň (společník Advokátní kanceláře Bartoň - Suchá) v Komerční bance zastupoval zájmy skupiny IPB, která v bance drží přes deset procent akcií.

Za řádného člena dozorčí rady byl zvolen též první místopředseda FNM Jan Stiess, který v ní dosud působil jako náhradní člen. Stiess (52) vystudoval ČVUT v Praze a VŠE (obor ekonomika zahraničního obchodu). V letech 1968 až 1980 pracoval v Energovodu, Středočeských energetických záv odech, od roku 1980 do roku 1990 v akciové společnosti Inspekta, od roku 1990 do roku 1998 působil v představenstvu dceřiné společnosti Komerční banky All In, nejprve jako člen a ředitel a od roku 1994 jako předseda a ředitel. V současné době zastává funkci prvního místopředsedy výkonného výboru FNM České republiky.

ebf - tip - debata

Fassmann (35), který pracuje v Českomoravské komoře odborových svazů, je externím poradcem místopředsedy vlády pro hospodářskou politiku Pavla Mertlíka a prý radí i místopředsedovi vlády Vladimíru Špidlovi. Fassmann vystudoval VŠE v Praze. V letech 1986 až 1990 pracoval ve Státní plánovací komisi. Poté byl dva roky zaměstnancem federálního ministerstva hospodářství v oboru pracovních vztahů, financí, cen a sociální politiky. Od roku 1992 rok pracoval v odborové ú středně, poté přešel do Českomoravské komory odborových svazů, kde pracuje dodnes.

Juchelka (28) je od března 1999 vedoucím odboru obchodování s cennými papíry Fondu národního majetku, kde začal pracovat od roku 1995 jako referent. Juchelka vystudoval Obchodně-podnikatelskou fakultu Slezské univerzity v Karviné. V letec h 1992 až 1993 pracoval jako vedoucí pobočky MATTES AD, od roku 1993 do 1995 byl asistentem generálního ředitele společnosti Korona. Je členem dozorčí rady společností Sokolovská uhelná a Severočeská energetická.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).