Menu Zavřít

ODCHOD BEZ ZLATÉHO PADÁKU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

BMW a Ford

Wolfgang Reitzle, bývalý člen vedení německé automobilky BMW, z něhož byl před měsícem odvolán spolu s ředitelem Pischetsreiderem, získal minulý týden jedno z nejslibnějších míst automobilového světa. Z nového pos- tu bude kontrolovat čtyři luxusní značky automobilky Ford - Jaguar, Lincoln, Volvo a Aston. Všechny zmíněné značky jsou začleněny do nové divize Fordu - Premier Automotive Group - a Reitzle se stává jejím viceprezidentem. Až Ford dokončí proced ury spojené s přebíráním švédského „pokladu , jeho působnost se rozšíří i na Volvo. Pikantní na tom je, že svým vstupem do jiné automobilky se Reitzle zříká „zlatého padáku , který měl získat od BMW. Odchodné, které bývá několikanásobkem měsíční mzdy, je totiž poskytováno za určitých podmínek, které tímto Reitzle nedodrží.

CIF24

Padesátiletý Reitzle, který 23 let věrně sloužil ve stáji mnichovské BMW, dohlížel na vývojovou řadu automobilky a byl považován za jasného nástupce po Berndu Pischetsreiderovi. Nesrovnalosti kolem budoucnosti ztrátového dceřiného Rovera však donut ily Pischetsreidera odejít (EURO 7/99) a Reitzle šel překvapivě s ním. Jejich neshody prý ochromily další rozhodování, a proto se hlavní akcionáři firmy rozhodli je oba nahradit.

Dosavadní prezident a výkonný ředitel Jaguaru Nisck Scheele se přesouvá po nástupu Reitzla do Kolína nad Rýnem na křeslo evropského viceprezidenta Fordu, odpovědného za marketing, odbyt a služby. Pod jeho vedením by měl Ford zahájit nové tažen í Evropou. Reitzle bude mít svou kancelář v Británii, odkud bude odpovídat rovnou prezidentu podniku Ford - Jacovi Nasserovi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).