Menu Zavřít

Odchod z Polska: Penta připravuje prodej Empiku

1. 6. 2016
Autor: Penta

Česko-slovenská investiční skupina Penta se v rámci rozprodeje nestrategických aktiv chce zbavit i maloobchodních prodejen knih či hudby Empik. Ty jsou hlavní součástí polské maloobchodní skupiny Empik Media & Fashion (EM&F) a budou zřejmě nabídnuty k prodeji po dokončení restrukturalizace v roce 2018.

„Odchod z této investice je pro investiční fond přirozeným dalším krokem,“ uvedl v rozhovoru pro list Rzeczpospolita šéf EM&F Krzysztof Rabiański. Podle něho by mohla cena přesáhnout jednu miliardu zlotých, tj. asi 6 miliard korun.

„Pokud jde o Empik - nepatří mezi strategické investice Penty, ale žádný horizont pro jeho prodej stanovený není, tento byznys bude Penta dál rozvíjet,“ zmírňuje vyjádření polského šéfa Empiku mluvčí skupiny Penta Ivo Mravinac. Penta ve skupině EM&F vlastní 49,9 procentní podíl, další velkým akcionářem je společnost Krockella.

WT100

Transakce by tak byla větší než před pár dny dokončený prodej jiné dceřiné firmy EM&F, obchodu s hračkami Smyk. Prodej Smyku do rukou Coortland Investments za 1,06 miliardy zlotých byl dokončen 24. května.

Skupina EM&F je polská maloobchodní síť, která prodává knihy, hudební nahrávky, filmy, počítačové hry, programy či doplňky, a také tisk či vstupenky na kulturní akce.

  • Našli jste v článku chybu?