Menu Zavřít

Odpadlíci vedou džihád proti islámu

3. 5. 2016
Autor: Archiv

Západ naslouchá nesmyslům muslimských odpadlíků, které by jeho vlastním expertům nikdy neprošly.

Někdy po roce 2001 se náhle zjevily desítky muslimů, kteří se rozhodli západním uším prozradit, jak je to s tím islámem doopravdy. Jejich zvěsti zaplavily internet a šířily se jako virus. Naše mozkové obvody zodpovědné za víru ve spiknutí od té doby pracují naplno.

Jestli byl islám po většinu 20. století takovým pitoreskním, trochu nevypočitatelným, ale převážně neškodným reziduem středověku, od počátku minulé dekády už v myslích většiny obyvatel západního světa figuruje jako plnohodnotná totalitní ideologie. Usiluje o světovládu a podle nejhoršího scénáře jí dosáhne skrze naivní přitakávače multikulturalismu. Rozlišovat mezi muslimy a islamisty se dnes namáhají jen naivkové. Pro ostatní je mezi nimi asi tolik rozdílů, kolik islamista zase dokáže vidět mezi odhalenou ženou a prostitutkou.

Z větší části lze posun přičíst tomu, že po různých bojovnících za národní sebeurčení převzali v tomto století štafetu světové teroristické hrozby číslo jedna islamisté. Ovšem lví podíl na tom, že základní teze islamofobů si nacházejí místo i v akademických kruzích a programech politických stran (včetně prezidentských kandidátů USA), mají právě exmuslimští „experti“. Debatu o zločinné podstatě islámu svým horlivým snažením legitimizovali. Střet civilizací je podle nich jediným východiskem situace, v níž se ocitli.

Pátá kolona atd.

Ať už jde o bývalé imámy, teroristy nebo běžné odpadlíky, všichni kážou v podstatě totéž.

Cosi jako splnění nejhorších představ, jež o „mohamedánech“ chováme a které znaly už naše babičky. Mysl konspirátora se vyděsí, ale zároveň uvnitř zajásá. Je to tak: horory měly pravdu. Sanitka kolem města opravdu objíždí, zahalené ženy v obchoďácích doopravdy kradou děti.

V bodech jde o toto:

1. Mezi islámem a islamismem není podstatný rozdíl. Ať už jde o náboženství (islám), či ideologii (islamismus), obé má stejný cíl. Dosažení světovlády a založení chalífátu, který bude spravován podle práva šaría.

2. Hlavním ideologem hnutí je Muslimské bratrstvo. Všichni muslimové, fanatičtí i umírnění, jsou naprogramováni, aby plnili jeho instrukce.

3. Násilí a islám patří neoddělitelně k sobě. Umírněný muslim vlastně ani neexistuje.

4. Mešity nejsou místa míru, nýbrž tajné vojenské základny. Zasévá se tu nenávist, slouží i jako náborová místa k džihádu, někdy dokonce jako skladiště zbraní.

5. Islamismus je novodobý fašismus (nebo nacismus), má s ním leccos společného.

6. K dobytí světa využijí islamisté „pátou kolonu“, jíž jsou současní imigranti a uprchlíci v Evropě a USA.

7. Dalšími dobrovolnými pomocníky jsou naivní demokraté, multikulturalisté, kteří dobře plní roli užitečných idiotů, protože si sami zacpávají ústa politickou korektností.

8. Islamisté mají za úkol tyto lidi obelhávat řečmi o míru. Mohamed dovoluje muslimům lhát, když jsou v menšině a má to strategický účel.

9. Údělem bezvěrců je bídně zahynout.

Vlky z lesů žene hlad

K šíření teorie o islámském spiknutí mají expertiodpadlíci různé pohnutky.

Někteří prostě jen sdílejí hrozné zážitky z dětství (Ayaan Hirsí Alíová), které ještě přibarvují. Jiní naplňují vrozenou touhu jevit se okolí mnohem zajímavějšími (Walid Shoebat). Někteří si šířením islamofobie zajistili akademickou kariéru (Mark A. Gabriel), jiní míří do politiky. Walid Phares není bývalý muslim, ale dotáhl to nejdále - vtiskl své myšlenky do programu republikánského uchazeče o nominaci na prezidenta Donalda Trumpa.

Jiní prostě jen potřebovali zaplatit nájem, jako třeba Wafa Sultanová. „Sultanovi žili z ruky do huby celé roky. Jejich nájem dělal tisíc dolarů, vydělali jen osm set,“ řekl kalifornskému listu InFocus News jejich rodinný přítel Adnan Halabi, „od doby, kdy vystupuje každou chvíli v televizi, si koupila dům. Další pořídila svému synovi.“

Hojně citovaný incident o zabití profesora na syrské univerzitě (viz Wafa Sultanová) se podle něj nikdy nestal, ale imigranti z válečných zón si často vymýšlejí a pak už si za svými řečmi musejí stát. V extrémních případech jejich lži mohou vést až k pádu vlády, jako tomu bylo v případě Ayyan Hirsí Alíové (bývalá poslankyně za nizozemské lidovce).

A proč si vůbec začnou vymýšlet? Na to má Halabi jednoduchou odpověď: „Příčinou je chudoba. Vede lidi k tomu, aby prodali duši.“

 Mark A. Gabriel

Mark A. Gabriel
Kdo to je Egypťan, emigroval do USA. Autor pěti populárních knih o islámu. Předseda Unie bývalých muslimů a častý řečník na konferencích. Narodil se prý egyptským rodičům jako Mustafa a vystudoval teologickou univerzitu Al-Azhar v Káhiře. Stal se imámem, ale když prohlédl násilnou podstatu islámu, byl vyloučen a konvertoval ke křesťanství. Skutečné příjmení neuvádí, jeho příběh nelze potvrdit.
Co říká Mezi umírněnými muslimy a extremisty nemá cenu činit rozdíl. Násilí je od islámu neoddělitelné. Islám nechce jen kousek světa -chce ho celý. Muslimové se dělí na dvě skupiny -jedna používá zbraně a bomby, druhá slova a lži. Muslimové mají výslovně povoleno lhát, když jsou v menšině a potřebují zmást nepřítele, takže často mluví o míru. Mešity byly od nepaměti válečnými základnami a středisky války jsou dodnes. Nevěřící, kteří nepřijmou islám, smějí být zabiti.
Co říkají kritici Gabriel píše příliš „příručkovitě“, dopouští se řady teologických omylů, a navíc si často odporuje, takže je otázka, zda vůbec studoval na imáma.

 Walid Al-Kubaisi

Walid Al-Kubaisi
Kdo to je Íráčan, emigroval do Norska. Režisér, autor knih, novinář a lektor. Autor scénáře k filmu Svoboda, rovnost a Muslimské bratrstvo.
Co říká Hidžáb je uniformou islamistů. Muslimské bratrstvo je mateřskou organizací islamistické politické ideologie. Cílem je dobýt Evropu „skrze hidžáb, dětské kočárky (vysokou porodnost) a na hřbetě naivních demokratů“. Respektovaní evropští muslimové jsou zakuklenými agenty Muslimského bratrstva a liberální evropské strany trojským koněm islamistů.
Co říkají kritici Kubaisi se drží jako klíště již poněkud zastarávajícího konceptu „Eurábie“. Zesměšnil se tím, že ve výbuchu v Oslu v roce 2011 viděl „typický islámský rukopis“ (ve skutečnosti bombu nastražil Anders Breivik).

 Walid Phares

Walid Phares
Kdo to je Libanonec (křesťan) žijící v USA. Vyhledávaný školitel vládních úředníků. Neokonzervativec a jeden z hlavních poradců Donalda Trumpa.
Co říká Islamisté mají několik strategií, jak zničit USA. 1. Používají ropu jako nástroj ekonomického džihádu. 2. Používají kulturu jako nástroj ideologického džihádu. 3. Zneužívají veřejnost jako nástroj politického džihádu, aby připravili společnost o obranyschopnost. 4. Pronikají do tajných služeb (zpravodajský džihád). 5. Ničí naše svobody (podvratný džihád). 6. Pokoušejí se kontrolovat zahraniční politiku USA (diplomatický džihád).
Co říkají kritici Phares se patrně pokouší vsugerovat politikům, že islám proniká do země takříkajíc „všemi póry“. Jeho cílem může být zavedení politické prověrky úředníků ve stylu mccarthismu.

 Ayann Hirsi Alíová

Ayaam Hirsi Alíová
Kdo to je Somálka, která emigrovala do Nizozemska a stala se tu poslankyní. Napsala knihy Uvězněná panna, Nevěřící, Nomád a Heretik. Občanství dostala na základě příběhu, jak byla v šesti letech provdána, v devíti s ní měl manžel sex, později utekla a rodina ji proklela a vyhrožovala smrtí. Ve skutečnosti, jak později přiznala, vyrostla v bezpečí Keni, její bratr chodil do křesťanské školy a s rodinou měla normální styky. Po odhalení musela odejít z parlamentu i Nizozemska. Anders Breivik ji citoval jako jednu ze svých „inspirací“ pro masovou vraždu.
Co říká Islám je destruktivní a nihilistický kult smrti. Žádný muslim není umírněný: „Nejde o pár zkažených jablek, ale o celý košík.“ Islám může zmutovat v něco mírového, ale nejdříve jej Západ musí porazit jako nacismus. Mohamed byl Alláhův pasák a pedofil.
Co říkají kritici Alíová, která se ani nejmenuje Alíová, nýbrž Maganová, říká přesně to, co si přejí západní islamofobové slyšet, takže jí procházejí všechny smyšlenky a sbírá dále jedno ocenění za druhým.

 Walid Shoebat

Walid Shoebat
Kdo to je Palestinec, údajně bývalý terorista, emigroval do USA. Často vystupuje v televizi, je vyhledávaným řečníkem na konferencích a protiteroristických seminářích. V 16 letech jej Organizace pro osvobození Palestiny (OOP) pověřila, aby umístil „bombu do dveří banky v Betlémě“, ale když viděl hrát si poblíž děti, údajně „zpanikařil a hodil bombu na střechu budovy“. Bomba vybuchla, ale nikomu se nic nestalo. V roce 1994 konvertoval ke křesťanství. Jeho příběh nikdo nepotvrdil.
Co říká Tématem jeho přednášek a seminářů bývá „mysl džihádisty a jak ji porazit“. Islám usiluje o světovou revoluci, cílem je zničit ostatní systémy. Chce expandovat, podobně jako nacismus. Stejně jako nacisté a komunisté i islamisté věří, že cíl světí prostředky.
Co říkají kritici Shoebat popisuje OOP jako silně náboženskou organizaci, přitom jde o sekulární hnutí. Často křičí a používá hororová klišé typu „muslimové vám setnou hlavu, a ještě se budou smát“. I řadové muslimy vykresluje jako pedofily.

 Wafa Sultanová

CIF24

Wafa Sultanová
Kdo to je Syřanka, která emigrovala do USA. Proslavila se na YouTube debatou s muslimským klerikem na Al-Džazíře, během níž konflikt Západ versus islám popsala jako „souboj mezi středověkem a 21. stoletím, barbarstvím a rozumem“. Napsala knihu Bůh, který nenávidí. Je členkou proizraelské iniciativy Stop islamizaci národů.
Co říká Když jsem studovala medicínu v Damašku, byla jsem svědkem, jak členové Muslimského bratrstva zavraždili světoznámého oftalmologa Yusefa al Yusefa. Vypálili do něj stovky kulek a křičeli Alláhu Akbar! V tu chvíli jsem ztratila víru v jejich boha. Začala jsem pochybovat o jejich učení.
Co říkají kritici Sultanová si ráda vymýšlí, incident se odehrál jinak a mimo univerzitní půdu. Svou popularitu zakládá na paušalizujících a nepravdivých tvrzeních (například „korán obsahuje hlavně výzvy k násilí“).

Čtěte také:

Trump je jako nacista, kritizuje sponzor republikánů

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).