Menu Zavřít

odposlech

20. 7. 2015
Autor: Euro.cz

Lhář versus nemyslitel Babiš se minulý týden pěkně poškorpil s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem. V novinách jej nazval zrádcem a notorickým lhářem. Hašek se jen tak nedal a na Facebooku odvětil, že ČSSD se nebojí Agrofertu ani Roundupu a zůstane hrdou svéprávnou stranou.

A přidal historku o tom, že i Babiš má trochu svérázný vztah k pravdě – na společném zasedání vlády předminulý týden hejtmanům tvrdil, že na jaře nepožadoval účast svých lidí v hodnotících komisích k opravám silnic druhé a třetí třídy, aby se tam nekradlo. Po konfrontaci s šéfy krajů pravil, že jestli to tedy řekl, tak to tak nemyslel.

Územní perpetuum mobile

Jestli někomu přišly jako přehnané historky o tom, jak velkým strojem na peníze je územní plán, jedním nakouknutím do katastru nemovitostí dokázali pražští Piráti, že nejde o bajky. Jejich zástupce ve výboru územního rozvoje Mikuláš Ferjenčík nelenil a jal se zjišťovat podrobnosti k navržené změně územního plánu, která by udělala z louky v Komořanech opět stavební parcelu. Když uviděl v katastru založené smlouvy o prodeji pozemku, nestačil valit oči. Za louku, která měla podle posudku z roku 2000 cenu sto tisíc, obdržel majitel po schválení změny územního plánu na stavební parcelu od developera 53 milionů. Po navýšení koefi cientů, které tam umožnily stavět místo třípodlažních šestipatrové budovy, by byla cena louky přes 150 milionů. Jenomže soud změnu zrušil, a tak má developer asi nejdražší louku ve střední Evropě. A výbor teď rozhoduje o tom, zda město opět udělá z louky stavební pozemek, nebo z developera farmáře s vidinou návratnosti investice v řádu bilionu let.

Sexy akvizice

Petra Paroubková proslula především výrokem, že její muž Jiří Paroubek má sexy mozek. Po nepříliš úspěšném vydání knihy V botičkách od Diora, která byla jakousi reminiscencí na opulentní život s nepříliš oblíbeným sociálnědemokratickým premiérem, se překladatelka vrhá na byznys. Paroubkové patří 60 procent společnosti Columbus Holdings. Tato firma se na jaře stala vlastníkem 51 procent společnosti LoA. Jednatelem LoA je Martin Feldek, vydavatel Botiček od Diora a veleděl Jiřího Paroubka. Zbývajících 49 procent ve společnosti LoA patří Dušanu Dohčevičovi.

Ten kdysi působil ve vydavatelstvích Bertelsmann a Ringier, následně pak jako manažer sítě Penny Market.

Z náplně podnikání není zřejmé, co vlastně Paroubková, její vydavatel a mediální manažer chystají. Třeba nás toto trio překvapí novým mediálním veleprojektem, ve kterém bude zaujímat velký prostor médii delší dobu opomíjený buldozer ze Strakovky Jirka.

KL24

To se nedá jíst

Zaměstnanci Úřadu vlády to nemají jednoduché. Už dlouho protestují, že obědy v jejich jídelně se nedají jíst. Naposledy odbory vymyslely, že požádají vedení úřadu, jestli by zaměstnanci nemohli dostávat místo jídla raději stravenky. Úřad to ale odborům zatrhl. Jedním z oficiálních důvodů bylo, že by zaměstnanci za stravenky stejně na obědy nechodili a používali by je k „jiným účelům“. Odposlech z kauzy vyvozuje, že to s tou levicovostí na vládě nebude zase tak horké. Že si někdo říká sociální demokrat, ještě evidentně neznamená, že ho nepostihne ve správný čas a ve správné funkci pravicová přísnost. Jen tak dál, ještě je co dotahovat.

  • Našli jste v článku chybu?