Menu Zavřít

ODVOLEJTE ŘEDITELE

11. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Televize Nova

PRAHA (zdf) – Vladimír Železný zneužívá obrazovku ke komentování vlastních trestněprávních kauz a k bezplatné reklamě minerálky Korunní či televize Joj. Takový je názor Petera Kršáka, jednatele společnosti CET 21, vysílající program stanice Nova. Proto Železného minulé pondělí zbavil funkce generálního ředitele a okamžitě zrušil jeho pracovní poměr.
Železný se směje, prý jde o frašku. Působila tak i Kršákova tisková konference 11. ledna: Podíly firem MEF Media a Edikon (48,53 procenta) na Nově ve skutečnosti patří Kršákovi, ale dokázat to nemůže. S americkými expartnery postup nekoordinuje, ale s majitelem CME Ronaldem Lauderem se nedávno sešel. A ač Železného vyhodil na hodinu, nezabrání mu odvysílat pravidlený pořad Volejte řediteli, i když na odbavovací pracoviště má po právu přístup.
Potíž je v tom, co připouští i Kršákův právník Ondřej Hanák. Ve výhodě je totiž ten, kdo má faktickou, nikoliv právní kontrolu nad věcí. Nehledě na rok starý soudní verdikt, jenž ovšem Kršák - jak sám uvedl -nezná: valná hromada, na níž do Novy vstoupili dnešní Železného partneři a která odvolala Kršáka, není neplatná.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).