Menu Zavřít

Opatrovníci domény

19. 6. 2007
Autor: Euro.cz

CZ.NIC

EBF24

Sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ, představilo vedoucí oddělení, kteří budou řídit převod správy domény CZ od outsourcingového partnera sdružení na nový systém, vyvinutý a spravovaný přímo sdružením CZ.NIC. Vývoj nového registračního systému řídí vedoucí vývoje Jaromír Talíř (31), za provoz systému centrálního registru odpovídá technický ředitel Ondřej Surý (30). Komunikaci s registrátory, technickou podporu pro držitele domén a nepřetržitou dostupnost domény CZ má na starost provozní ředitel Martin Peterka (38), který je zároveň zástupcem výkonného ředitele sdružení Ondřeje Filipa.
Martin Peterka pracuje v CZ.NIC od roku 2003, na provozu domény CZ se však podílí mnohem déle. V letech 1999 až 2003 řídil projekt správy domény CZ ve společnosti KPNQwest Czechia, která pro sdružení CZ.NIC zajišťovala provoz domény CZ. Po absolutoriu oboru Automatizované systémy řízení na strojní fakultě VUT Košice v roce 1993 pracoval Peterka na vývoji informačního systému řízení výroby ve společnosti VSŽ Informatika. Martin Peterka se ve volném čase věnuje cyklistice, lyžování a vaření, mluví plynně anglicky.
Ondřej Surý získal potřebné znalosti studiem informatiky na Matematicko-fyzikální fakultě UK. Zkušenosti ze světa internetových domén nasbíral během práce ve společnosti Active 24. Ve sdružení CZ.NIC pracuje od roku 2005. Ondřej Surý se rád věnuje charitativním projektům, hře na piano a je rovněž zakladatelem českého lokálního týmu Ubuntu Linux. Mluví anglicky a francouzsky.
Jaromír Talíř začal již při studiu informatiky na Matematicko-fyzikální fakultě UK pracovat jako programátor v telekomunikační společnosti Ipex na vývoji interního informačního systému. V této pozici strávil osm let. Do sdružení CZ.NIC přišel v roce 2006. Mezi koníčky Jaromíra Talíře patří sport, společenský tanec a zajímá se také o historii. Mluví plynně anglicky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).