Menu Zavřít

OPĚT NAHORU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Nezaměstnanost

I když odborníci byli optimističtější, i v březnu míra nezaměstnanosti povyrostla o desetinu bodu na 8,4 procenta. Bez práce je tedy už přes čtyři sta třicet tisíc osob, a na jedno volné místo tak připadá třináct uchazečů o zaměstnání, nejvíce pak v okresech Frýdek-Místek (54,7), Karviná (51,5), Ostrava-město (48,4) a Teplice (41,6).

Nárůst počtu lidí bez práce oproti únoru zaznamenalo celkem dvaapadesát úřadů práce. Hranici dvanácti procent překročilo čtrnáct okresů. Smutný primát drží Most, Chomutov, Louny a Karviná, které registrují více než patnáctiprocentní míru nezaměstnanosti.

ebf - tip - debata

Z celkového počtu lidí bez práce je přes polovinu žen, dvanáct procent se změněnou pracovní schopností a téměř patnáct procent absolventů.

Ministerstvo práce a sociálních věcí předpokládá, že na konci roku se míra nezaměstnanosti vyšplhá na 10,5 až jedenáct procent. V jarních měsících by mohl počet lidí bez práce díky sezonním zaměstnáním stagnovat, další nepříznivý zlom však při jde na počátku léta kvůli absolventům škol.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).