Menu Zavřít

OPRÁŠENÁ JEDNÁNÍ

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Aetna a ING Group

NEW YORK (CNNfn) – Největší americká zdravotní pojišťovna Aetna znovu zahájila rozhovory s nizozemskou společností ING Group o prodeji svých finančních služeb (všech nebo jejich části) a také o prodeji mezinárodní divize. Přitom ještě před dvěma měsíci tato ztrátová pojišťovna na pokraji krachu odmítla nabídku na převzetí ze strany ING Group v hodnotě deseti miliard dolarů s tím, že chce zůstat nezávislá.

Aetna to minulý týden vyhlásila v tisku poté, co televizní stanice CNBC odvysílala zprávu, že Nizozemci by mohli zaplatit devět miliard dolarů. Vedení Aetny, které je pod silným tlakem akcionářů nespokojených s klesající hodnotou cenných papírů, by chtělo transakci dokončit do konce příštího měsíce.

ebf - tip - debata

Americká pojišťovna oprášila předchozí plán spočívající v oddělení finančních služeb od zdravotního pojištění a založení dvou veřejných obchodních společností. Její vedení však ještě pátrá po dalších možnostech, které by zlepšily finanční zdraví ústavu.

„Zatím jsme nedali žádné záruky, že dospějeme k dohodě, či za jakých podmínek bychom k dohodě mohli dojít, prohlásil výkonný ředitel americké pojišťovny William Donaldson. Nizozemci v tiskové zprávě potvrdili, že s Aetnou jednají a že tyto rozhovory jsou konzistentní se strategií ING. Nizozemská společnost by se ráda dostala do první desítky na trhu amerických životních pojistek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).