Menu Zavřít

Ostré tempo propouštění

21. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Český Telecom Mgr.

WT100

PRAHA (rek) – Nový generální ředitel Českého Telecomu Gabriel Berdár uvažuje o dalším zeštíhlení největšího operátora pevných linek. Hodlá propustit 1300 až 2000 zaměstnanců a odstranit některé mezistupně řízení. Minimální tempo propouštění lidí je prý nastaveno na deset procent ročně. Týdeníku EURO potvrdil tuto informaci zdroj z Českého Telecomu.
V současné době má Český Telecom zhruba 12 700 zaměstnanců a několik dalších tisícovek v sesterských či dceřiných firmách, jako je Centrade, Omnicom, M. I. A. nebo Eurotel. Od roku 1998 firma zredukovala počet pracovníků o více než devět tisíc, letos Telecom již propustil 929 zaměstnanců, v loňském roce firma snížila počet svých lidí o téměř 1500.
Informaci o redukci pracovních míst o deset až třináct procent odmítl tiskový odbor oficiálně potvrdit s tím, že tiskovou zprávu vydá v dostatečném předstihu.
Český Telecom bojuje se stoupajícím nezájmem o své služby - za posledních dvanáct měsíců se počet telefonních stanic snížil o čtyři procenta, veřejných telefonních automatů o pět procent, a penetrace domácností pevnými linkami meziročně poklesla dokonce o dvanáct procent.

  • Našli jste v článku chybu?