Menu Zavřít

OŽIVILI RADU

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Metrostav

PRAHA (ČTK) – Valná hromada Metrostavu, jenž patří k největším domácím stavebním firmám, mírně pozměnila složení dozorčí rady. Místo Františka Vencla, který přejde do představenstva, v ní nově zasedne Jan Pokorný. Oba v Metrostavu působí za IKS KB, akcionáře Metrostavu. Dozorčí radu doplní Miroslav Vaněk, kterého valná hromada zvolila na další funkční období.

Pokorný, jenž nyní vykonává funkci náměstka ředitele a člena představenstva investiční společnosti IKS KB, absolvoval kromě ČVUT a postgraduálního kursu ekonomie a managementu na VŠE Praha také Certificate of The Securities and Futures Authority a má za sebou odbornou stáž v amerických investičních bankách. Nyní studuje v londýnském Securities Institute. Od roku 1994 pracoval dva roky na centrále Komerční banky jako ředitel odboru Trading. Do roku 1997 působil v zahraniční reprezentaci téhož bankovního domu v Londýně. Do IKS přešel z West Merchant Bank.

ebf - tip - debata

V křesle náměstka ředitele a člena představenstva IKS KB zasedá rovněž Vencl (34). Ten po ukončení studia na MFF UK v roce 1988 nastoupil jako matematik–analytik v PVT Praha. Od roku 1990 tři roky pracoval jako aspirant a odborný ředitel na katedře ekonomiky na pražském ČVUT. Poté přešel do Komerční banky a po čtyřech letech přestoupil do IKS KB.

Spořitelní investiční společnost (SIS) zastupuje v dozorčí radě Metrostavu Miroslav Vaněk (57). Krátce po ukončení pražské VŠE, v roce 1964, nastoupil na ministerstvo průmyslu a vydržel zde osmadvacet let. Od roku 1992 pracuje jako ředitel skupiny analýz a správy akciových účastí SIS.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).