Menu Zavřít

Ozvěny

9. 12. 2019
Autor: Euro.cz

Kdyby si vzala Pištu Hufnágla Monika Babišová, manželka trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše si na Instagramu postěžovala, že ačkoli mluví o charitě do mikrofonu České televize, ve vysílání se pak výsledek jejího snažení stejně neobjeví, protože má špatné příjmení.

Prostor v „rodinných“ médiích jí zjevně nestačí. Že ona si toho Andreje brala; s příjmením Herodesová by se jí takové ošklivé věci neděly…

Prso na revizora

Kontrolor, ten těžký život má. Zvlášť v německém Gelsenkirchenu. Když v tamější tramvaji revizor požádal pár cestujících o předložení jízdenek, žena překvapivě sáhla po ňadru a kontrolora zkropila mateřským mlékem. Nastalého zmatku využil její partner, který z vozu utekl. Ženu po odstříknutí odvedli policisté.

Nechce je, ale jsou jeho

Když jste jednou jeden z nejuznávanějších současných německých malířů, má cenu i to, co se vám nepovede. Přesvědčil se o tom jistý nezaměstnaný muž z Kolína nad Rýnem, který si z převržené popelnice před domem malíře Gerharda Richtera vzal několik jeho vyhozených skic. A soud mu za krádež napařil pokutu 1200 eur. Takže ještě jednou pro všechny bufeťáky: vybírat popelnice je zločin.

Svatý boj za stravenky

„My to neděláme pro prachy, my to děláme pro balík prachů,“ řekl hlavní hrdina bláznivé americké komedie Spaceballs. Na tuto hlášku si člověk vzpomene v souvislosti se současným snažením firmy Sodexo Pass ČR. Ta spustila emotivní kampaň proti návrhu na zrušení daňové výhody pro stravenky. Aby nebyla emotivní, když v Česku vydělá své francouzské matce přes 300 milionů korun ročně.

Vytrolený Babiš

Premiér-oligarcha Babiš se na sociálních sítích pochlubil, že díky němu má spisovatelemigrant Milan Kundera opět české občanství. „Jsem rád, že jsem to před rokem inicioval, a vážím si toho, že jsem mohl,“ napsal Babiš. Nahrál tím na smeč své „oblíbené“ neziskovce Transparency International (TI): „Jsme rádi, že jsme to před více než rokem iniciovali, a vážíme si toho, že jsme mohli,“ uvedla TI s odkazem na škrtnuté evropské dotace.

Hezky rusky

V Rusku se vláda hodlá lidem vlomit do smartphonů, tabletů, počítačů a chytrých televizí. Od léta bude zakázán prodej této elektroniky, pokud nebude mít vedle klasických aplikací nainstalovaný a Kremlem posvěcený software. Zastánci zákona v tom vidí důležitou podporu ruských technologií, odpůrci se bojí šmírování. Ve skutečnosti je to poslední šance, jak do elektronického světa vrátit sovětskou digihru s vlkem lovícím padající vajíčka.

60 minut fake news

Boj o pomník vlasovcům v Řeporyjích se přesunul do pořadu ruské státní televize 60 minut, kde na výstup starosty Pavla Novotného později navázal policejní exprezident a předseda pochybné Asociace svobodných médií Stanislav Novotný. Starostu označil za člena „pražské kavárny“ s podporou malé části společnosti a veřejnoprávních médií, jimž už prý Češi nevěří. Rusy jeho slova jistě pohladila, Češi správně tuší, že lhal, jak když v Rusku vysílají.

Superředitelka na dlažbě

Jeden žák vyskočil oknem, druhý propadl panice a další děti se vyděsily k pláči při teroristickém útoku, který podnikli maskovaní muži se zbraněmi v základní škole v městečku Barczewo na severovýchodě Polska. Až následně se ukázalo, že za útokem stojí ředitelka školy, která si ho z „cvičných důvo dů“ objednala, ale nikoho předem nevarovala. Okamžitě přišla o místo, i když si celkem nedávno pověsila na zeď diplom „superředitelka roku 2019“.

24 000

CIF24

telefonátů na zákaznickou linku zvládl za dva a půl roku pan Akitoši Okamoto z Tokia, čímž údajně linku operátora KDDI paralyzoval. Kromě titulu největšího kverulanta na světě mu náleží i náš obdiv – vždyť každý, kdo se kdy po telefonu pokusil něco vyreklamovat, musí ocenit Japoncovu srdnatost. A navíc, lepší odvetu za všechny ty obtěžující hovory z call-center než tento soustředěný telefonní DDoS útok si představit nedovedeme.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).