Menu Zavřít

Ozvěny

27. 2. 2017
Autor: Euro.cz

51 Mysleli si, že je to kondolence. Nebyla. Pozůstalým po obětech berlínského atentátu z 19. prosince přistál krátce po Vánocích ve schránkách účet na 51 eur (1380 korun) za ohledání mrtvol. Omluva od vedení nemocnice přišla až po třech týdnech. Ordnung muss sein, myslíte si. Ale schválně, kolik dní po narození dítěte vám od obce přišla složenka na popelnice?

Rudá záře

Evropa už několik týdnů dýchá nepatrné a člověku údajně nijak nebezpečné množství radioaktivního izotopu jodu 131. Stejný izotop se do vzduchu dostal po výbuchu Černobylu. I tentokrát jde radioaktivita z východní Evropy, nejspíš z Ruska. Možná si chce Putin jen trochu posvítit na Západ.

I mistr Michelin se utne

Do laciné jídelny La Bouche a Oreille v městečku Bourges chodí hlavně místní proletáři v reflexních vestách a majstrštykem zdejší kuchyně jsou lasagne a hovězí po burgundsku. Žádná haute cuisine. Přesto se sem najednou začali hrnout gurmáni. Bylo to omyl, michelinská La Bouche a Oreille se nachází kousek od Paříže. Ale výrazy všech těch gurmánů v Bourges museli být k nezaplacení.

Zůstane to v rodině

Projev lásky, nebo čin muže pod pantoflem? Ázerbájdžánský prezidentdiktátor Ilham Alijev se rozhodl povýšit manželku Mehriban na viceprezidentku kavkazské země, které klan Alijevů vládne již od roku 1993. Češi jsou ale asi poslední, kdo by se měl Ázerbájdžáncům posmívat. U nás si neexistující funkci viceprezidenta uzurpoval téměř adoptivní prezidentský synek, špatný lhář a mizerný rešeršista Ovčáček.

Symbolické datum

Dopravním odborářům došla trpělivost při dohadování o mzdách autobusáků. Dali vládě, krajům a zaměstnavatelům ultimátum. Do 15. března budou jednat, pak začnou stávkovat. Vzhledem k symbolickému termínu ultimáta navrhujeme tento postup: unést autobusem premiéra Sobotku do Berlína a tam jej donutit k podpisu požadavků. Nebo rovnou v Čechách a na Moravě vyhlásit odborářský protektorát.

16

Všichni dobře víme, že v hnutí ANO je to jeden dříč vedle druhého. Koneckonců přece „umějí makat“. Nikdo však v makání nepředčí pražského zastupitele Jaroslava Štěpánka, který zvládne zastat hned 16 funkcí či zaměstnání naráz. To pak není divu, že si tu a tam na jednání schrupnete. On je přece jen jihomoravský hejtman Michal Hašek jinačí junák, ten svých 29 funkcí zvládal bez mrknutí oka.

Když nevíte kam

Jít na veřejné WC? A na dámy, nebo na pány? Exprezident Obama myslel i na transsexuály. Vydal dekret, podle nějž by transsexuálním studentům mělo být umožněno navštěvovat záchody podle vnitřního pocitu. Dokonce i Trump by nechal transsexuály vybírat, ale republikáni to viděli jinak, a tak prezident dekret zrušil. Doufejme, že se kvůli tomu před kabinkami nestane nějaké neštěstí.

Jirka na dně

Jiří Paroubek má trable. Nejenže mu zkrachovala politická dráha, školy nestojí o jeho přednášky a docházejí mu peníze, odstěhovala se od něj také žena Petra, a co čert nechtěl, na internetu mu začala nadávat i tchyně. Paroubek tak bude muset zřejmě na čas zanechat snění o návratu do politiky a zachraňovat, co se dá. Protože jestli mu nezbude vůbec nic, dojde na to uvědomit si, že sexy mozkem si doma nezatopí.

Go West

CIF24

Čtvrtina budoucích českých lékařů prý chce odejít na Západ, protože tam líp platí. Evidentně to nemají rádi hezky česky.

Další mladé doktory možná vyžene i velká daňová loupež ČSSD, protože právě nemocniční doktoři u nás patří k nejlépe placeným, nad nimi už jsou jen politici. Jen se nabízí otázka: neměli by si naši lékaři náhodou platit studium? Bylo by to takové hezké vlastenecké gesto.

  • Našli jste v článku chybu?