Menu Zavřít

Ozvěny

3. 12. 2018
Autor: Euro.cz

Čest práci z Lidobudovatelova Před 100 lety proběhl v Holešově pogrom. Navíc se lidožrout Bokassa korunoval císařem (1977) a Marie Terezie zavedla povinnou školní docházku (1774). Nehledě na to vznikl roku 1955 Havířov. Jméno má zvláštní, ale mohlo být hůř. Ve veřejné soutěži totiž padaly perly jako Gottwaldův Horníkov, Mírumilov, Fučíkov, Stokomínů, Slezský Donbas, Uhlokopy, Lidobudovatelov, Kahanov, Čestprácov, Šťastnov, Kombajnov či Zápotockýgrad.

Sladká závislost

Smolaře máme tentokrát dva. Čtyři měsíce za mřížemi strávila nevinná žena z Georgie, protože police z nepochopitelných důvodů považovala cukrovou vatu z poutě za drogu. Ještě hůř málem dopadl Američan Chris Gursky, který si zaplatil tandemový let rogalem a až ve vzduchu zjistil, že ho pilot zapomněl připoutat. Skončilo to zlomeným zápěstím, což je po třech minutách zoufalé snahy udržet se pilotovy nohy slušný výsledek.

Kill ’Em All

Kdo ovládá umění číst mezi řádky, dopředu věděl, že Saúdové plánují v Ankaře cosi nepěkného. Jistá instituce se sídlem v Rijádu již několik měsíců rozdává USB disky s nápisem saudiskills a zakódovaným poselstvím: když ji otevřete, zůstane na fl ešce slovo „saudis“ a na krytu slovo „kills“. Jedno „s“ sice přebývá, ale na to, abyste vyluštili, co chtěli Saúdové touto šifrou světu říci, opravdu nemusíte být mistr Leonardo.

Lstivý Řek

Řecký exministr financí Janis Varufakis, který proslul nenávistí k Německu, když tahalo jeho zemi z dluhů, se uchází o německou přízeň. Bude v Německu kandidovat do europarlamentu. Nedělejme si ale iluze, že šel do sebe. Po jeho vyjádření, že „se Německo topí v penězích jen na papíře“ a tamní lidé jsou „oběťmi stejné úsporné politiky jako zbytek Evropy“, se spíš zdá, že si před spaním četl o Odysseovi a trojském koni.

14

centů váhy a dva metry výšky. Největší dobytek Austrálie se jmenuje Knickers (tedy cosi jako Spoďárky) a kromě toho, že je pěkný vůl, má také obrovské štěstí. Na jatkách zjistili, že ho kvůli enormním rozměrům nejsou schopni porazit, a tak v klidu dožije na zelených pastvinách. Plyne z toho ponaučení: pokud chcete přežít, nestačí být jen vůl, ale opravdu velký vůl.

Skřeta do každé rodiny

Americký sci-fiautor Andy Duncan tvrdí, že Pán prstenů je rasistická kniha, protože neprojevuje pochopení pro skřety: „Diskriminuje skřety a vykresluje je jako méněcenné. Tvrdí, že jejich existence má pro společnost strašné následky.“ Kvůli archetypálnímu příběhu o souboji dobra a zla už kvičel kdekdo. Tolkien by se jim nejspíš zavděčil, jedině kdyby celou trilogii napsal elfsky. Nebo skřetsky?

No Kangaroos In Austria

Rakušany trápí, že mnozí zaměňují anglický název jejich země Austria s Austrálií.

Rekordmanem je balík, který se marně pokoušel dorazit ze Spojených států do Austrálie. Namísto toho celkem šestkrát skončil na centrální poště ve Vídni, odkud se šestkrát vracel zpět do USA. Ani my na tom nejsme líp. Už se moc těšíme na obličej Donalda Trumpa, až jednou místo na Letišti Václava Havla vystoupí v Grozném.

Těžké návraty

Pokud existuje člověk, který si zaslouží politování celého světa, jde o pilota australské společnosti Vortex Air. Na cestě z Tasmánie na King Island trvající 45 minut se mu podařilo v kokpitu nákladního letounu usnout a probudit se bezmála 50 kilometrů za King Islandem. Když si protřel oči a uviděl pod sebou oceán, letadlo otočil, přistál – a dostal padáka. A důvod maléru? Zrovna se prý vrátil z dovolené. Všichni to známe.

Bohatý jak komunista

Jack Ma, nejbohatší Asiat a zakladatel technologické firmy Alibaba, byl oficiálně potvrzen jako člen čínské komunistické strany. Jeho jmění dělá 38 miliard dolarů. Žádné ořezávátko.

CIF24

ZDROJ: HYPOINDEX

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).