Menu Zavřít

Ozvěny

4. 3. 2019
Autor: Euro.cz

Labutě & bomby Před 504 lety „zgruntu vyhořelo“ město Most. Kromě toho se Cassius Clay přejmenoval na Muhammada Aliho (1964), mělo premiéru Labutí jezero (1877), Italové ve válce s Turky poprvé nasadili bombardovací vzducholodě (1912) a Kepler vymyslel svůj třetí zákon (1618). Nejvíc se však toho v tomto týdnu událo roku 1959: Tibeťané povstali proti čínské genocidě a Mattel na newyorském veletrhu hraček představil panenku Barbie.

S medailí, nebo bez?

Někdejší ruská olympijská vítězka z Londý na Karolina Sevasťanovová nechala moderní gymnastiku v pouhých 17 letech a vrhla se na perspektivnější obor. Dle ruských médií se z ní stala luxusní společnice, která si za své služby účtovala 30 tisíc dolarů. Horizontální gymnastika zjevně vynáší mnohem víc než ta moderní.

Ašchabad Čilik Open

Největší světový vůdce, turkmenský diktátor Berdymuhamedov, navštívil ašchabadský golfresort. Po pár báječně přesných úderech si vzpomněl, že už dávní Turkmeni hráli předchůdce golfu „čilik“, a vyzdvihl blahodárný vliv obou sportů na srdce, deprese i cukrovku. Rázem je jasné, co budou Turkmeni o nedělích dělat, a je jen otázka času, kdy holubici, kterou třímá v ruce obří pozlacená diktátorova socha, nahradí čiliková hůl.

Potkal kanál potkana

Hasiči v německém městě Benheim mají za sebou netradiční zásah. Z průduchu kanálového víka vyprostili potkana vyžraného tak, až se mu v otvoru zaklínil zadek. Hrdinové zvedli poklop, vykrmeného hlodavce vykroutili a pustili zpět pod město. Od přihlížející holčičky si za to vysloužili obrázek se srdíčky, ale uznejte sami, že lepší začátek „béčkového“ hororu si lze jen těžko představit.

13

mužů označila za potencionální otce svého dítěte jistá veselá servírka z jihotyrolského městečka Mals. Její právník nyní požaduje, aby všichni podstoupili test otcovství. Mezi podezřelými je několik lokálních politiků a podnikatelů, stejně jako polovina místního fotbalového mužstva. Frivolní Švédové dali kdysi jméno švédské trojce, „jihotyrolská čtrnáctka“ je každopádně o několik levelů výš.

Pere jak Dán

Ostuda okolo praní peněz v Danske Bank nabírá na obrátkách. Údajně šlo snad až o 240 miliard dolarů a služby banky nevyužívali jen ruští a ukrajinští mafiáni, ale také diktátorská rodinka z Rovníkové Guineje či obchodníci, kteří dodávali zbraně Íránu. Už Shakespeare věděl, že je cosi shnilého ve státě dánském.

24

sekund trvalo studentce Kateřině Skýpalo vé označení jízdenky v jedné plzeňské tramvaji. Když skončila, zastoupil jí cestu revizor s tím, že se loudala, a jízdenka je tudíž neplatná.

Dopravní podnik se chce nyní s dívkou o 18korunovou jízdenku soudit a my si říkáme, jestli by ji nebylo lepší rovnou odstřelit jak psa. Divoký západ je holt Divoký západ.

Komu není rady

Ministerstvo průmyslu se pokusilo zlidovělý výšplecht Marty Novákové – o nutnosti hodně kupovat drahá mobilní data, aby se později zlevnila – zrelativizovat tvrzením, že její slova byla vytržena z kontextu. Záznam však ukázal, že paní ministryně svou tezi zopakovala hned osmkrát. Všichni ti, kteří měli původně dojem, že paní ministryni mezi ušima cosi chybí či přebývá, nyní poznali, že realita je ještě osmkrát horší.

Zkáza čapího hnízda

Také minulý týden se děly úžasné věci.

CIF24

Britové nalezli starořímskou rytinu penisu, kdežto Brazilci chcíplého plejtváka – na jednom z amazonských ostrovů a 15 metrů od břehu k tomu. Dobrý byl také ruský opilec, kterého přivezli do nemocnice s kudlou v zádech, a než ji stihli vyoperovat, dotyčný si odskočil ven na cigáro. Noviny navíc přinesly zprávu, že se naklonilo čapí hnízdo. Bohužel jen to na komíně v Nových Hradech.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).