Menu Zavřít

Ozvěny

10. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Řídíš jako vrah Trumf Zemanovy prezidentské kampaně – omilostněný vrah Jiří Kajínek – neumí řídit. Od propuštění má na kontě už tři dopravní přestupky, z toho jednu nehodu. Naposledy mu policie naměřila vysokou rychlost letos v dubnu. Na návrat za mříže to však nestačí, pokud tedy zrovna nepospíchal domů od nějaké nájemné vraždy.

Peníze nesmrdí

Ministryně financí Alena Schillerová chce zdanit nejen sázky a automaty, ale také výhry v loteriích. Napříště by tak každý, kdo vyhraje ve sportce přes 100 tisíc korun, měl státu odvést 15procentní daň. Paní ministryně si za kreativitu vážíme a posíláme pár dalších podnětů, třeba daně z oken či krbů, veřejných záchodků nebo plnovousů.

Nástrahy velkoměsta

Biblickou pravdu, že satan nikdy nespí, si nedávno ve Washingtonu ověřil Michael Comeau, ředitel katolické školy z Louisiany. Když účastníci školního výletu zmožení prohlídkou památek a pomníků usnuli, vyrazil do víru velkoměsta. Pokušení ale bylo příliš velké a policisté jej nakonec zatkli opilého před striptýzovým barem. Comeau hned druhý den rezignoval. Výlety do hlavního města zkrátka nejsou pro každého.

Biocyklon B

Němci by si s plynem – už na základě historické zkušenosti – neměli zahrávat.

Pokušení se však zjevně nedá odolat. Jak upozornila Spolková agentura pro životní prostředí, při nehodách v bioplynových stanicích zemřelo od roku 2005 17 lidí a 74 jich bylo zraněno. Za smrtící požáry a exploze může fakt, že některé bioplynky nejsou postaveny zrovna kvalitně. Vše má vyřešit tradiční evropský všelék – přísnější regulace.

785

let uteklo od chvíle, kdy se Anežka Česká – poté, co jí nevyšel sňatek se synem císaře Fridricha II. ani s anglickým králem Jindřichem III – uchýlila do kláštera a stala se svatou. Kromě toho Zátopek zaběhl první světový rekord, Čeněk Körber spáchal pumový atentát na pražské policejní ředitelství (1869) a francouzský konvent zřídil první zoo na světě (1793). To víte, občan-král byl již ugilotinován a občané se neměli čím bavit.

Bůh žije v Číně

Loni v listopadu čínský biofyzik Che Ťien-kchuej vzrušil svět, když upravil DNA dosud nenarozených dvojčat tak, aby nikdy nedostala – v Číně velmi vzácný – AIDS.

Bohužel se ukazuje, že lidé s podobnou mutací bývají mnohem náchylnější na běžné „rýmičky“ a mají až o pětinu vyšší šanci, že zemřou do svých 75 let. Navrhujeme proto, aby česká transkripce jména dotyčného génia napříště byla: Che Je-chuj.

Homo Bazenicus Holomucensis

Titul hňupa týdne tentokrát získávají kolektivně všichni obyvatelé Ludéřova a Střížova na Olomoucku, kteří si přes zákaz napustili bazény, a tak způsobili, že obci došla voda. Konkurovat jim může jen jistý francouzský trestanec, který měl strach, že se nestihne vrátit včas z vycházky, a tak – ačkoli byl opilý a neměl řidičák – ukradl auto a dorazil do své „rodné“ basy.

Co přinesla družba

Britská – trochu herečka, trochu scenáristka – Karla Marie Sweetová si na Twitteru postěžovala, že v seriálu Černobyl nehrají černoši. Za svou hyperkorektnost to po právu schytala s tím, že v SSSR černoši nežili a Martina Luthera Kinga běloch taky nikdy hrát nebude.

Jenže brzy se ukázalo, že jeden plod sovětskoafrické družby v Černobylu přece jen zasahoval.

Jmenuje se Igor Chirjak a díky němu víme, že i blbec se občas trefí.

Běh o život

Automobilka Tesla stále překonává potíže s výrobou a prodejem elektrických aut a propadá se do ztrát. Investoři jí přestávají věřit a akcie firmy od začátku roku klesly téměř o polovinu. Koncem minulého týdne se sice trochu zmátořily, ale pro Teslu to budou ještě perné chvilky.

Graf

Vývoj akcií Tesly (od začátku letošního roku, v USD)

ebf - tip - debata

ZDROJ: CNN

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).