Menu Zavřít

Ozvěny

5. 8. 2019
Autor: Euro.cz

Kde bychom bez nich byli Před 110 lety projela Alice Huyler Ramseyová po 59 dnech za volantem napříč Spojenými státy. Kromě toho se tento týden vydala z Mannheimu do Pforzheimu první řidička Bertha Benzová (1888) a Američanka Gertrude Ederleová překonala kanál La Manche (1926). Když po 14 hodinách a 34 minutách vylezla z moře, přistoupil k ní britský imigrační úředník a po oné „vodou nasáklé náctileté dívce se zakalenýma očima“ žádal pas.

Jednou kuře, vždycky kuře Komunikaci nové britské konzervativní vlády Borise Johnsona dostane na starost bývalý novinář Lee Cain. Ten se v dobách, kdy oblékal „dres“ bulvárního Daily Mirroru, s oblibou převlékal za kuře a vysmíval se konzervativním politikům, že se bojí reforem. Inu, jak se říká, cesty Páně a drůbeže jsou nevyzpytatelné.

Čau lidi, teďka se zprasím Až dosud jsme měli za to, že žádný režisér s hercem k sobě neměli na poli lidové zábavy tak blízko jako Zdeněk Troška a Helena Růžičková. Ovšem facebooková etuda Andreje Babiše gebícího se nad korýtkem s 18 ovocnými knedlíky, kterou Mára Prchal kongeniálně doprovodil komentářem - „čau lidi, teďka se zprasím“ -, dokazuje, že splynutí duší ve čtvrtém rozměru je možné.

Podat si pomocnou ruku Řada lidí trpí ve vedrech nespavostí. Druhá největší německá pojišťovna Barmer Ersatzkasse proto klientům poradila, aby se před usnutím věnovali masturbaci. Vytoužený spánek se prý ihned dostaví. Pomoci prý mohou i sexuální pomůcky. Jejich nákup ovšem pojišťovna - jak po četných dotazech zdůraznila - neproplácí.

Fyzikář Míl Velmi svérázné představy o fungování světa má vládní zmocněnec pro jádro Jaroslav Míl. „Představa, že budeme elektřinu importovat, popírá fyzikální zákony a možnosti kapacit přenosových linek,“ prohlásil v rozhovoru. Zajímavé je, že Česko v minulých letech exportovalo až 17 miliard kilowatthodin elektřiny ročně a přenosové linky to zvládly bez problémů. Že by dráty vedly elektřinu jen jedním směrem?

19 hodin trvalo rumunské policii, než zareagovala na tísňové volání 15leté Alexandry Macešanuové. Mezitím dívku, která byla původně „jen“ zbitá a znásilněná, únosce zavraždil. O místo už kvůli tomu přišel rumunský ministr vnitra, policejní prezident a krajský policejní šéf. To, co se stalo, je strašné, přesto Rumunům závidíme, že v jejich demokracii přežilo něco, na co my jsme už dávno zapomněli - politická odpovědnost.

Tak trochu jiný suvenýr Kontroloři na letišti ve Washingtonu objevili v zavazadle jednoho z cestujících raketomet. Majitelem byl jistý příslušník americké armády, který se od své práce nedovede oprostit ani o dovolené, a tak si v Kuvajtu pořídil suvenýr. Úřadyturistu sice propustily, ovšem raketomet mu zabavily. Jako magnet na ledničku by byl stejně trochu nepraktický.

Venkov jedna „rodzina“ Polská vesnice Miejsce Odrzaňskie ležící 30 kilometrů od českých hranic má delikátní problém. Devět let se tady nenarodil jediný chlapec a už předtím bylo dívek mnohem víc. Genetici zjišťují, jestli za zvláštní náhodu nemůže to, že všechny ženy ve vsi jsou příbuzné. A starosta chystá pro pár, který povije prvního chlapečka, speciální tajný dar. Že by panenku, nebo poukaz na chirurgické odstranění šestého prstu zdarma?

ebf - tip - debata

Greta plave Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová, neoficiální mluvčí zachránců planety po celém světě, si bere rok volno a jede do Ameriky promluvit v OSN. Do Nového světa však neletí letadlem, jelikož produkuje zplodiny, ale plave po moři na supermoderní plachetnici. Snad k ní dostane i satelitní telefon a solární dobíječku, aby bez ní svět nesešel ze správné cesty.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).