Menu Zavřít

PÁDY STRHLY ASII

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Asie si zaslouží opatrný optimismus

Portfolia fondů investujících do akcií takzvaných asijských tygrů jsou tvořena převážně tituly z Hongkongu, Koreje, Thajska, Singapuru a podobně. V tabulce jsou uvedeny fondy s nejlepší výkonností za tři roky. Všechny mají od agentury Standard & Poor s pět nebo čtyři hvězdy, což je řadí na špici v tomto sektoru. Jednotlivé fondy se však od sebe liší svou strategií.

MMF24

Například Fidelity Asian Special Situations investuje především do akcií menších firem nebo podniků, které procházejí transformací. Jiné se zaměřují jen na blue–chips.

Akciové trhy z tohoto regionu zaznamenaly v minulých měsících velké poklesy, vyvolané zejména propadem amerických technologických titulů obchodovaných na Nasdaq. I v Asii byly nejvíce postiženy technologické a telekomunikační tituly. Ekonomiky jihovýchodní Asie však díky robustnímu růstu poptávky a exportů zaznamenávají silné oživení. Proto Asie představuje zajímavé investiční příležitosti, nicméně opatrnější investoři by měli vyčkat na vyjasnění situace, zda se v USA povede takzvané měkké přistání. I ti odvážnější by však měli na tyto divoké trhy investovat jen menší část svých volných prostředků.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).