Menu Zavřít

Pandora za 76 miliard. Streamovací platforma přechází pod SiriusXM

24. 9. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americká vysílací společnost SiriusXM se dohodla na koupi hudební platformy Pandora Media. Hodnota transakce činí 3,5 miliardy dolarů (přes 76 miliard korun), píše server CNN. Pandora bude nadále existovat jako nezávislá služba.

Společnosti předpokládají, že jejich spojením vznikne skupina s ročními příjmy ve výši sedmi miliard dolarů a stane se největší zábavní audio firmou na světě.

SiriusXM nabízí 36 milionům předplatitelů hudební, zpravodajské i sportovní pořady prostřednictvím tří družicových stanic a on-line rádia. Pandora je průkopnická streamová hudební služba, založena byla v roce 2000 a má více než 70 milionů aktivních uživatelů. Čelí ale silné konkurenci, zejména společností Spotify, Apple a Amazon.

EBF24

SiriusXM už do Pandory loni investoval 480 milionů dolarů, když koupil 19 procent jejích akcií, a plné převzetí se očekávalo. Pandora hospodaří se ztrátou, nicméně daří se jí snižovat, v letošním prvním pololetí meziročně klesla o 43 procent na 221 milionů dolarů.

Akcie společnosti SiriusXM na newyorské burze v reakci na dnešní zprávu oslabují o zhruba 3,5 procenta, akcie Pandory naopak o deset procent zpevňují.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).