Menu Zavřít

Pap Oil na prodej

14. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Benzina

MMF24

Holding Unipetrol a jeho dceřiná společnost Benzina mají zájem o získání sítě čerpacích stanic Pap Oil, která je již delší dobu na prodej. Podle informací týdeníku EURO zahájili její vlastníci loni na podzim výběrové řízení, zájemci předložili nabídky počátkem března.
Generální ředitel Benziny Martin Durčák na otázku, zda připravovali či připravují nabídku na převzetí Pap Oilu, odpověděl: „Zvažujeme všechny akviziční příležitosti, které se na trhu objeví. Nicméně pokud jde o Pap Oil, nejsem si jist, jestli je ve stávajícím stavu prodatelný.“ Podle několika zasvěcených zdrojů, se kterými týdeník EURO hovořil, je problémem nízká kvalita čerpacích stanic Pap Oil, a to nejen jejich umístění, ale i stavby a vybavení.
„Vlastníci se snaží prodat Pap Oil již delší dobu, ale měli nereálně vysoká očekávání ohledně prodejní ceny, chtěli čtyři miliardy korun. O Pap Oil se zajímá Unipetrol, který by rád rozšířil síť Benziny, a také jedna těžařská firma z Kazachstánu,“ řekl jeden ze zdrojů, který si nepřál zveřejnit jméno. Dále se na trhu spekuluje o zájmu společností Slovnaft a Lukoil.
Vyjádření generálního ředitele společnosti Pap Oil Fredericka Emicha se týdeníku EURO získat nepodařilo.
Pap Oil vznikl v roce 1993 a v letech 1995 až 2005 skoupil sítě Petra, RB, Oktan a Forbe. Nyní provozuje celkem 140 čerpacích stanic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).