Menu Zavřít

Pardubická nemocnice ruší tendr na výstavbu psychiatrie. Účastníci se možná domluvili

20. 8. 2018
Autor: nempk.cz

Nemocnice Pardubického kraje zruší veřejnou zakázku na stavbu nového pavilonu psychiatrie v areálu Pardubické nemocnice za víc než 260 milionů korun. Účastníci výběrového řízení se totiž možná domluvili.

Společnost se také připojila k trestnímu oznámení, které v pátek ve věci podal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD), uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti Kateřina Semrádová.

Netolický v pátek požádal vedení společnosti Nemocnice Pardubického kraje, aby výběrové řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici zastavilo kvůli podezření na nekalé jednání při podávání nabídek. Oznámil také, že kraj vyšle do nemocnice kontrolu postupu při výběrovém řízení.

„Přepokládám, že zakázku zrušíme v řádu hodin nebo hned v úterý. Vyžádali jsme si ještě stanovisko předsedy dozorčí rady,“ řekl předseda představenstva společnosti Tomáš Gottvald.

Nemocnice vypíše nový tendr

Společnost chce co nejdříve vypsat novou soutěž, neboť na stavbu získala evropskou dotaci a zdržení by ji mohlo ohrozit. Proti zrušení tendru se však může některý z účastníků odvolat.

Společnost Nemocnice Pardubického kraje dříve uvedla, že postupovala v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Projektovou dokumentaci předložila pro jistotu k prověření na ministerstvo pro místní rozvoj, které ji zkontrolovalo a doporučilo soutěž vyhlásit.

Výstavba nového pavilonu psychiatrie v Pardubicích má stát přes 260 milionů korun. Obálky s nabídkami se otvíraly ve čtvrtek 16. srpna v 11:00.

ebf - tip - debata

Netolický v České televizi řekl, že dostal informaci, jaká bude nejnižší nabídková cena, a kdo ji předloží. Tyto informace se při otvírání obálek potvrdily, proto se obrátil na policii. Domnívá se, že jde o trestný čin pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži.

Přečtěte si také:

Tendr na monitoring dronů vyhrálo česko-americké konsorcium. Firmy dostanou 5,6 milionu

Neprůhledná zakázka: ÚOHS zrušil výběrové řízení na stavbu dálnice D35

Firma obviněného podnikatele Horáčka získala na státních zakázkách 650 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).