Menu Zavřít

Peníze do dlaždiček

18. 12. 2001
Autor: Euro.cz

Kernel

EBF24

PRAHA (th) – Genesis Capital, investiční partner globální investiční firmy pro rizikový kapitál Advent International, vložil dva miliony dolarů do výrobce skleněných obkladových materiálů a dlažeb Kernel. Investice do majetkové účasti se uskutečnila prostřednictvím Czech and Slovak Private Equity Fund, který byl založen s počátečním kapitálem 20 milionů dolarů. „Hlavními důvody, které nás vedly k dané investici, byl růstový potenciál firmy založený na získaných patentech, jedinečnost produktu a velká důvěra ve schopnosti managementu včele s generálním ředitelem Michalem Šormem,“ říká Radim Jasek, investiční manažer společnosti Genesis Capital.
Zatímco letos společnost utrží kolem 32 milionů korun, v příštím roce by se měl její obrat přehoupnout přes 100 milionů, a to při dosažení zisku. Dva roky stará firma, která drží patenty na technologii výroby skleněných dlaždic LIVE TILE prakticky ve všech evropských zemích a příští rok by do jejího portfolia mohly přibýt i Spojené státy a Japonsko, téměř 90 procent své produkce vyváží.
Společnost Genesis Capital v České republice a na Slovensku prostřednictvím svého privátního fondu profinancovala i takové firmy, jako jsou Český Mobil, Slovanet, SkyNet nebo Lindbergh. „Nyní by portfolio fondu měla doplnit ještě jedna investice. Rozhodujeme se mezi třemi projekty, dvěma z oblasti staré ekonomiky a jedním z oblasti IT. V příští roce plánujeme založit fond Genesis Private Equity Fond s kapitálem ve výši mezi 40 až 50 miliony eur,“ tvrdí Jasek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).