Menu Zavřít

Penta koupila Dexii

12. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Bankovnictví

MMF24

Skupina Penta Investments koupila takřka 89 procent akcií společnosti Dexia banka Slovensko od její matky Dexia Kommunalkredit Bank. Cena transakce, kterou ještě musí schválit Národní banka Slovenska a slovenský antimonopolní úřad, nebyla zveřejněna. Penta současně upozornila, že po ukončení transakce podá povinnou nabídku na odkup akcií minoritních podílníků banky.
Penta nákupem Dexie výrazně posiluje své postavení na slovenském bankovním trhu. Dexia je s vklady v hodnotě 1,78 miliardy eur sedmou největší bankou na Slovensku. Současně má majoritní postavení na trhu poskytování finančních služeb městům a obcím. Dobré vztahy s municipalitami chce Penta zachovat i do budoucna.
Nový majitel navíc chystá expanzi Dexie, především v oblasti retailu. „Chceme přinést klientům služby nejvyšší kvality, a to prostřednictvím expanze pobočkové sítě,“ nastínil další plány partner Penta Investments Jozef Oravkin. Penta již vlastní menší Privatbanku s výší vkladů 388 milionů eur, která působí i v České republice a specializuje se na privátní sektor.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).