Menu Zavřít

Masarykovo nádraží, Waltrovka, nyní Juliska. Penta postaví nové byty

28. 11. 2017
Autor: Redakce

Investiční skupina Penta si pořídila v Praze pozemky a plánuje nový developerský projekt.

Marek Dospiva, Jaroslav Haščák a spol. jsou v realitním byznysu aktivní už dlouho. Plány na další výstavbu teď mají u fotbalového stadionu Juliska, na kterém hraje Dukla Praha. „Penta se opravdu dohodla se společností Pražská teplárenská na odkupu zhruba 12 tisíc metrů čtverečních u ulice Pod Juliskou s tím, že tu v horizontu několika let plánuje rezidenční výstavbu,“ potvrdil mluvčí Penty Ivo Mravinac.

Penta měla zájem i o zhruba 24 tisíc metrů čtverečních přilehlých pozemků, na nichž má společnost Veolia kotelnu. Samotné pozemky pod kotelnou však patří hlavnímu městu. „Se společností Veolia máme dobré vztahy, o našem záměru ví. Žádná obchodní jednání s ní ale dneska nevedeme,“ dodává Mravinac.


CEFC a Penta chtějí koupit majitele Novy. Za více než 10 miliard korun

 CME Group


Největším nemovitostním projektem Penty je aktuálně přestavba pražského Masarykova nádraží podle návrhu nedávno zesnulé architektky Zahy Hadid. Penta ale dokončuje i velký kancelářsko-rezidenční projekt Waltrovka. Své kancelářské centrum Florentinum pak loni prodala čínské skupině CEFC.

Kromě nemovitostí patří Pentě například lékárnická síť Dr. Max, slovenská zdravotní pojišťovna Dôvera, sázková společnost Fortuna nebo Aero Vodochody.

Investiční skupinu ovládají hlavně Marek Dospiva a Jaroslav Haščák. Loňský zisk dosáhl 251 milionů eur.

Přečtěte si také:

Aero už dodalo americkému Drakenu 12 letounů L-159

EBF24

Penta zůstává při chuti. Jedná o převzetí rumunské lékárenské jedničky

Komu doopravdy patří Metrostav či Škoda Transportation? Víme, kde to zjistíte


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).