Menu Zavřít

Petr Hlaváček se stal předsedou gremiální rady IPR

6. 3. 2017
Autor: Petr Hlaváček

Někdejší ředitel Institutu plánování a rozvoje Prahy (IPR Praha) Petr Hlaváček se stal novým předsedou gremiální rady institutu. Rada je nezávislým poradním orgánem IPR Praha, aktuálně v ní zasedá deset členů. Mezi nimi je například architekt Josef Pleskot, historik architektury Rostislav Švácha či předsedkyně Klubu Za starou Prahu Kateřina Bečková.

„Petr Hlaváček je uznávaná kapacita v oboru. Je schopen srozumitelně formulovat vizi, jakým městem se má Praha v příštích desetiletích stávat. Osobně si cením i jeho schopnosti přivádět ke společné řeči lidi odlišných názorů a postojů,“ uvedl ředitel IPR Praha Ondřej Boháč. Volba se uskutečnila 3. března. Hlaváček nahradí ve funkci Martina Rajniše.

Po svém zvolení Hlaváček prohlásil, že by rád znovu probudil činnost gremiální rady jako orgánu, který řediteli IPR Praha radí ve složitých otázkách, se kterými se musí ve funkci potýkat. „Každý z členů rady je silná osobnost, ale panuje mezi nimi určitá diverzita a názorová různost. Myslím, že právě z toho můžeme těžit – doporučení, které rada formuluje, pak mohou být široce konsenzuálním názorem,“ zmínil.


Přečtěte si rozhovor s Petrem Hlaváčkem:

CIF24

Petr Hlaváček: Politikou Matěje Stropnického je vyvolávání strachu

 Petr Hlaváček


V radě zasedá také ředitel sekce plánování města Roman Koucký a ředitelka Sekce detailu města Pavla Melková. Jejich úkolem je posuzovat stanoviska k významným projektům, projednávat odborné oponentury k rozhodnutím městských částí a veřejné správy hlavního města Prahy a podávat podněty pro opatření, vhodná k rozvoji města.

Ing. arch. Petr Hlaváček (55):
Je architekt a vysokoškolský pedagog. Vystudoval Fakultu architektury ČVUT, kde od roku 1990 působí jako pedagog. V roce 2010 se stal proděkanem pro rozvoj. Roku 1993 působil jako hostující profesor na University of Michigan College of Architecture. Od února 2015 do září 2016 působil jako ředitel IPR Praha. Poté se vrátil k působení ve vlastní architektonické kanceláři Headhand architekti.

Dále čtěte:

Institut plánování a rozvoje povede Ondřej Boháč

Petra Kolínská: Metropolitní plán se v něčem předběhl


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).