Menu Zavřít

Petr Horký: Letní perličky

31. 7. 2013
Autor: CC BY 2.0: rajkumar1220

Představte si, že by nějaký výrobce elektroniky pojmenoval svůj nejnovější model telefonu třeba Petr Nečas. Nebo Angela Merkelová. Žádná firma by to neudělala, protože je to absurdní. To v indickém státě Gudžarát obchodníci využívají jméno svého oblíbeného premiéra Narendry Modiho k podpoře prodeje zboží poměrně často.

Skupina byznysmenů po něm teď chce pojmenovat nový model chytrého telefonu. Jistá galerie se zase specializuje na prodej předmětů, které Modi vlastnil. Bizarní je, že politik stále žije a vládne.

V Pákistánu umí číst a psát jen 12 procent dívek. Podíl na hrozivém čísle má i teroristické hnutí Tálibán, které systematicky vyhazuje do povětří školy. Změnit to má nový televizní animovaný seriál, který bude mít premiéru za měsíc. Jeho hlavní postavou je superhrdinka jménem Mstitelka v burce (Burka Avenger), jež pomocí knih a psacího pera bojuje proti padouchům, snažícím se zavřít její školu. Za nápadem stojí populární zpěvák Árun Hárún Rašíd. Držme maskované hrdince palce v její snaze dokázat, že pero je mocnější než meč. Snad teroristé nezačnou vyhazovat do povětří televizní studia.

A dobrá zpráva pro gaučové povaleče: po jelenech a kočkách je možné nepřetržitě na webu sledovat i pandy. Vděčíme za to vědcům v čínském městě Čcheng-tu. Pandy sleduje 28 kamer, Pandy už zhlédlo 20 tisíc lidí. Když je kontroloval autor tohoto sloupku, zrovna spaly.


Čtěte také:

EBF24

Pohledem Petra Horkého: Kde je asijský Facebook

Pohledem Petra Horkého: Kyberpunk

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).