Menu Zavřít

PEVNÉ LINKY POKOŘENY

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Mobilní operátoři

PRAHA (ČTK) – Počet uživatelů mobilních telefonů v České republice v závěru roku 2000 převýšil množství pevných linek, které provozuje Český Telecom. Po vánočních svátcích mělo podle seriózních odhadů mobilní telefon již 4,3 až 4,4 milionu uživatelů, počet pevných linek se pohybuje kolem 3,85 milionu a stagnuje.

Letošní nárůst počtu klientů mobilních sítí tří tuzemských operátorů – EuroTelu, RadioMobilu a Českého Mobilu – vysoce překročil jejich odhady ze začátku roku. Tehdy předpovídali přírůstek zhruba o milion klientů z 1,95 milionu v lednu. Přírůstek však byl více než dvoumilionový.

CIF24

EuroTel ještě před Vánocemi ohlásil meziroční nárůst z 1,07 milionu na dva miliony klientů, RadioMobil zvýšil do září počet zákazníků z 875 tisíc na 1,5 milionu a nejmladší operátor, Český Mobil, měl v listopadu přes 200 tisíc klientů. Aktuální čísla operátoři do uzávěrky čísla zatím nesdělili, počty klientů chtějí oznámit až za celý rok 2000.

Za rychlý nárůst počtu zákazníků odborníci považují, když počet telefonů na sto obyvatel překročí psychologickou patnáctiprocentní hranici. K růstu trhu přispěla i ostrá konkurence mezi operátory, která stlačila ceny a přinesla rozvoj služeb.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).