Menu Zavřít

Písnice a Libuš čekají dopravní kolaps. Kraj proto překreslil objížďky

17. 10. 2017
Autor: CC BY-SA 3.0: ŠJů -Wikimedie Commons

Písnice a Libuš, kterými projíždí do Prahy velké množství lidí ze Středočeského kraje, očekávají v následujících dvou týdnech dopravní komplikace. Důvodem jsou opravy Kunratické spojky v Praze a uzavírka Vídeňské ulice ve Vestci. Situaci kritizuje starosta Libuše a poslanec Jiří Koubek (TOP 09), podle kterého Praha a Středočeský kraj nezvládly koordinaci obou akcí. Středočeský kraj kvůli tomu změnil objízdnou trasu.

Objížďka Vestce původně měla vést z Jesenice přes Písnici a Kunratickou spojku, která je ovšem uzavřena. Podle starosty nebyla o uzavírce ve Vestci informována ani libušská, ani kunratická radnice a ani Technická správa komunikací (TSK), která rekonstruuje Kunratickou spojku. Uzavírka ve Vestci potrvá do konce listopadu a práce v Praze ještě další dva týdny.

„Rekonstruovat silnice se jistě musí, ale tyto dvě zásadní rekonstrukce se naprosto nepochopitelně překrývají dvěma týdny, kdy bude z Libušské ulice jedno velké parkoviště. Všem mimopražským řidičům doporučuji se Písnici a Libuši v následujících týdnech vyhnout,“ uvedl Koubek.


Praha se Středočeským krajem říkají ano stavbě Vestecké spojky

  Ilustrační fotografie


Po kritice ze strany libušského starosty Středočeský kraj změnil objízdnou trasu. Dopravu z Jesenice povede nikoliv přes Libušskou a Kunratickou spojku, ale východním směrem přes Břežanské údolí. Auta by se tak měla více rozptýlit.

CIF24

 Na jihu Prahy kolidují opravy silnic

Ze stejného důvodu nebudou na území Prahy objížďky vůbec značené. „Uvidíme, co to udělá a kolik lidí nakonec pojede přes Břežanské údolí,“ uvedl Koubek. Kamiony by podle něj měly z Prahy jet po Pražském okruhu a na Vídeňskou najet až v Jesenici. Ve směru na Prahu mohou řidiči rovněž najet rovnou v Jesenici na okruh a jihu metropole se vyhnout.

Dále čtěte:

Dopravní chapadla. Praha a Středočeský kraj touží po propojení

Praha chce postavit obchvat kolem Březiněvsi. Hotovo má být v roce 2020


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).