Menu Zavřít

Pití s pobídkou

29. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Kofola

Nápojářská Kofola investuje v následujících třech letech zhruba 650 milionů korun, přičemž prostředky vynaloží na rozšíření výroby ve svých provozech v Krnově a hlavně v Mnichově Hradišti. Společnost navíc přijme 80 nových zaměstnanců, nyní pro firmu pracuje 1200 lidí. Vedení Kofoly očekává, že investice jí umožní zavést nové druhy výrobků a ve finále zvýší export až o 400 milionů korun ročně.
Pro rozšíření výroby v obou závodech chce firma prostřednictvím agentury CzechInvest získat podporu ministerstva průmyslu a obchodu. Letos v dubnu podala Kofola agentuře žádost o investiční pobídku ve formě slevy na dani. Nyní se čeká, jak se k žádosti vyjádří ministerstvo životního prostředí, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a ministerstvo průmyslu a obchodu. Rozhodnutí, zda firma pobídku dostane, padne v nejbližších měsících.
Kofola má pět závodů: v Krnově, Mnichově Hradišti a Klatovech; na Slovensku v Rajecké Lesné a v Polsku nedaleko Varšavy ve městě Kutno. Firma meziročně zvýšila tržby o 21 procent na více než 3,5 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).