Menu Zavřít

Pivo za vteřinu. Metaláky obslouží sedmikilometrové pivní potrubí

26. 5. 2017
Autor: Profimedia.cz

Open Air Festival v německém Wackenu buduje sedmikilometrovou síť pivního potrubí, s jehož pomocí chce napájet své žíznivé návštěvníky. Každý z nich totiž v průběhu festivalu vypije v průměru více než 5 litrů piva.

Návštěvníci největšího metalového hudebního festivalu každoročně vypijí tolik piva, že pro ně pořadatelé zřizují „pivovod“.

Organizátoři spočítali, že nově položeným podzemním potrubím na Open air festivalu v severoněmeckém Wackenu proteče na 400 000 litrů piva. Každý z celkem 75 000 fanoušků, kteří na festival každoročně přijíždějí, vypije během třídenní akce v průměru 5,1 litru piva. Vyplývá to z údajů statistického portálu Statista. Číslo je pozoruhodné i ve srovnání s jinými podobnými akcemi, například návštěvníci festivalu Rock am Ring vypijí o dva litry piva méně.

Pivo povede v bezpečné hloubce

Potrubí organizátoři podle mluvčí festivalu Frederike Arnsové pokládají kvůli tomu, aby už po travnatém prostranství nemusela jezdit nákladní auta s pivem a nezanechávala v něm brázdy, píše portál Deutsche Welle.


Přečtěte si o výkonech českých pijanů:

Největšími světovými pijany jsou Litevci. Čech vypije ročně 13,7 litru čistého alkoholu

S opatřením zásadně nesouhlasí Potravinářská komora. Otravy metylalkoholem mají v ČR už 19 obětí, v nemocnicích jsou další desítky lidí. Policie zatím v souvislosti s otravami metanolem obvinila 11 lidí.  (Foto ČTK)


Pivní potrubí ve finále utvoří síť o celkové délce 7 kilometrů. Díky tomu, že dělníci „pivovod“ ukládají 80 cm pod zem, bude dějiště koncertu možné po zbytek roku normálním způsobem obhospodařovat. Vedení bude pod takovým tlakem, že umožní vydávat jedno pivo za sekundu. Policie si ale s vysokou spotřebou piva v tomto případě žádné problémy nespojuje. Uznává, že fanoušci „Wackenu“ pijí hodně, ale zároveň dodává, že jsou „povětšinou skvěle naladění a mírumilovní.“

EBF24

Letošní ročník festivalu se bude konat od 3. do 5. srpna a má na něm vystoupit na 150 kapel. Účast přislíbily formace a interpreti jako Megadeth, Alice Cooper, Amon Amarth, Volbeat, Marilyn Manson, Accept, Status Quo, Turbonegro nebo Dillinger Escape Plan. Pořadatelé zároveň ujišťují fanoušky, že zdokonalili i systém drenáží, zaručili se však i za to, že o jejich oblíbené bláto je ani tak zcela nepřipraví.

O hudbě nebo alkoholu dále čtěte:

V 52 letech náhle zemřel Chris Cornell, zpěvák Soundgarden a Audioslave

Krušovice ze Lvova. Ukrajinský filantrop chce vařit české pivo

Prazdroji rostou prodeje i zisky. Češi pijí více prémiového piva


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).