Menu Zavřít

Plachtící světoběžník

9. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Roman Ray Straub

EBF24

PRAHA (tpk) - Generálním ředitelem nového čtyřhvězdičkového design hotelu v Praze nazvaného andel´s hotel Prague byl jmenován počátkem dubna Roman Ray Straub. Hotel bude otevřen v červnu letošního roku. Stojí ve Stroupežnického ulici v Praze 5.
Straub pracuje v oboru více než patnáct let. Působil například v hotelech Le Meridien v St. Martinu ve Francouzských západních Antilách a v Algarve v Portugalsku. Před svým příchodem do Prahy řídil dva roky hotel Le Meridien v Beverly Hills v Los Angeles ve Spojených státech. Do českého hlavního města nezavítal poprvé. Před osmi lety v Česku strávil více než dva roky a také se tu oženil. V letech 1994 až 1996 Straub pracoval v Praze jako sales & marketing director v přípravné kanceláři hotelu Don Giovanni, který byl otevřen v roce 1995.
Straub absolvoval Hotel Management University, CERIA v belgickém Bruselu. Poté sbíral zkušenosti po celém světě – v Belgii, v Kamerunu nebo v americkém Miami Beach na Floridě.
Kromě své mateřské němčiny hovoří plynně francouzsky, anglicky, italsky, španělsky a také trochu portugalsky a holandsky.
Ve volném čase s oblibou sportuje. Jeho koníčky jsou lyžování, jízda na kole, turistika a plachtění. Je také velkým filmovým fanouškem a rád cestuje po celém světě.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).