Menu Zavřít

Plave celá republika

30. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Aquaparky

PRAHA (bor, men) – Moderní aquapark vyroste do roku 2006 v šestém pražském obvodu. Spolu s dalšími sportovišti se bude nacházet na místě koupaliště Petynka ve Střešovicích. Pozemky areálu ale pro plány radnice Prahy 6 nestačí, a proto ještě před koncem roku 2003 schválili zastupitelé městské části odkoupení sousedních parcel od ministerstva obrany. Za plochu o rozloze téměř pět tisíc metrů čtverečních by měla městská část zaplatit přes 23 milionů korun. Nálady na vybudování vodního areálu jsou vyčísleny na 300 až 350 milionů korun. Praha 6 věří, že financování zvládne sama. „Náš roční rozpočet dosahuje zhruba 800 milionů korun. Po etapách peníze na tuto akci najdeme,“ řekl týdeníku EURO Martin Šálek, mluvčí Prahy 6. V současné době se v areálu Petynka nachází padesátimetrový bazén a doposud největší tobogán v Praze. V průběhu letošní zimy proběhne přestavba šaten a dalšího zázemí pro návštěvníky i personál.
Další etapa rekonstrukce, během zimy roku 2005, bude zahrnovat výstavbu kryté haly s bazénem, tobogánu i několika dalších zařízení, jako jsou vířivé vany a jiné vodní atrakce. Projekt počítá s vybudováním sportovního areálu s hřištěm pro squash, tenis a volejbal. Součástí komplexu budou i restaurace.
Petynka nebude jediným aquaparkem v Praze. Vzniknout by měla tři podobná zařízení v čestlické komerční zóně, na Jižním Městě a v blízkosti holešovického Výstaviště. Po celé České republice je v současné době rozestavěná řada aquaparků a další se plánují. V lednu bude otevřen komplex v Kladně. Ve výstavbě je vodní areál ve Špindlerově Mlýně, v Bublavě a v Dubí na Teplicku. V budoucnu by měl vzniknout aquapark také v blízkosti Brna, v Ústí nad Labem a v Karlových Varech.

  • Našli jste v článku chybu?