Menu Zavřít

Plný stav

21. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Radek Mezuláník

PRAHA (ČTK, tpk) - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) je v plném stavu. Do třináctičlenné rady byl totiž Poslaneckou sněmovnou zvolen Radek Mezuláník, kterého navrhovali lidovci. Nahradil tak Františka Schildbergera, jenž rezignoval na členství v radě z osobních důvodů loni v říjnu.
Mezuláníkovým protikandidátem pro členství v radě byl komunistický poslanec Dalibor Matulka, který v prvním kole volby získal jen 26 hlasů, Mezuláník přitom o sedmdesát více - 96.
Sněmovna zvolila i další členy mediálních rad. V případě volby na uvolněné místo v patnáctičlenné radě České televize se nedokázala shodnout na ani jednom ze sedmi kandidátů. Nový termín, dokdy mohou organizace a občanská sdružení navrhovat sněmovně kandidáty na člena rady, musí vyhlásit předseda Poslanecké sněmovny. Úspěšnější byla sněmovna v případě volby všech devíti členů rady Českého rozhlasu. Členy rady byli zvoleni Milan Blažek, Michal Pavlata, Milan Uhde (navrženi ODS), Lenka Procházková, Richard Seemann, Bohuslav Zoubek (navrženi ČSSD), Ervín Kukuczka, Marie Ptáčková (navrženi KDU-ČSL) a Michal Prokop (navržen Unií svobody).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).