Menu Zavřít

Plovoucí vily, které nepotopí ani hurikán

8. 3. 2018
Autor: Arkup

Pokud toužíte po luxusu, svobodě a životu na vodě, jsou plovoucí vily z dílny společnosti Arkup tím pravým. Domy jsou určeny i těm, kteří trpí mořskou nemocí. Hydraulické výsuvné nohy plovoucí domov bezpečně ukotví a zvednou nad úroveň vody. To vše za „pouhých“ 3,5 milionů dolarů (71, 5 milionu korun). Arkup slibuje, že k dispozici budou již letos.

Za nemalou cenu dostane zákazník více než 400 metrů čtverečních plovoucího luxusu. Prostor se dá ještě zvětšit díky výsuvné palubě. Samozřejmostí je satelitní televize a antény zajišťující Wi-Fi signál. Vila získává energii ze solárních panelů, vodu zajišťuje nádrž na dešťovou vodu propojená s filtračním systémem. V případě potřeby je možné dům přemístit. Pohon zajišťují elektromotory, díky nimž se dům může pohybovat rychlostí až sedm uzlů.

Plovoucí vily mají být vybaveny zvedákem pro čluny a vodní skútry. Ani milovníci bazénů nepřijdou zkrátka. Venkovní paluba se dá potopit a vznikne tak soukromý bazén naplněný mořskou vodou.


Povídejte se na luxus na vodě:


Předností domu je vysoký stupeň bezpečnosti. Je konstruován tak, aby odolal hurikánu kategorie 4 s rychlostí větru až 249 kilometrů za hodinu.

„Naše filozofie je taková, že zatímco mnoho lidí žije u pobřeží s výhledem na vodní hladinu, s naší vilou můžete bydlet přímo na vodě,“ řekl spoluzakladatel Akrupu Nicholas Derouin webu Inman News. Tento způsob bydlení se přímo nabízí takzvaným moderním nomádů, tedy lidem, kteří si nadevše cení svobody. S plovoucí vilou stačí pouze vytáhnout čtyři pilíře ze dna a je připravena k plavbě. První z domů je již ve výrobě.

EBF24

Hotel na stromě a loď na kopci. Podívejte se na kuriózní stavby

 V čínském domě postaveném na střeše je všechno hlavou dolů. Návštěvníci v něm mají problémy udržet balanc.

Dále čtěte:

Když all inclusive nestačí

Vkus bohatých se zlepšuje, říká architekt Vít Máslo

Bunkry pro nejbohatší: tady přežijí miliardáři apokalypsu

Nejdražší apartmány světa

Ráj na zemi v kilometrovém bazénu. Největší bazén světa v Chile už ale není největší


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).