Menu Zavřít

Plusy převažují

1. 8. 2003
Autor: Euro.cz

ČRa

EBF24

PRAHA (tpk) – Nekonsolidované výsledky vyznívají pro České radiokomunikace (ČRa) pozitivně. Po loňské ztrátě 105 milionů korun se hospodaření firmy v první polovině roku přehouplo do zisku 70 milionů korun. Poklesu některých čísel se však společnost nevyhnula.
Tržby za prodej výrobků a služeb Českých radiokomunikací se snížily o šest procent na 1,17 miliardy korun, což zapříčinily zejména nižší výnosy z telekomunikačních služeb a ze šíření rozhlasového signálu. Televizní signál naopak vykázal o jedno procento vyšší tržby než ve stejném období loňského roku. „Růst a zachování výnosů bude hlavně záviset na úspěšnosti našich nových telekomunikačních služeb, které budou v blízké budoucnosti na trhu nabízeny,“ prohlásil generální ředitel radiokomunikací Miroslav Čuřín a přiznal, že u tržeb vedení očekávalo rychlejší vývoj.
Provozní výsledky ČRa dopadly za první půlrok lépe než v minulém roce. Snížení provozních nákladů o 40 procent a osobních o 20 procent se na provozním zisku projevilo přesunem z červených čísel do černých. Po loňské ztrátě 137 milionů se tak objevil zisk 25 milionů korun.
Společnost ze 72 procent ovládá konsorcium Bivideon složené z Deutsche Bank a TDC. Firma drží 39,2 procenta v mobilním operátoru T-Mobile, jehož výsledky ale nebyly do údajů započítány.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).