Menu Zavřít

Po Jaltě získali i Altu

15. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Flow East

EBF24

PRAHA (bor) - Hotelovou síť hodlá v tuzemsku vybudovat britská společnost Flow East, která v Česku podniká s nemovitostmi a vlastní řetězec prodejen Blue Praha. „Do plánovaného řetězce Flow East nově zařadil holešovický Hotel Alta. Společnost pracuje na několika dalších projektech, o kterých v současné chvíli nemůže říct nic bližšího,“ řekl týdeníku EURO mediální zástupce firmy Marek Chráska.
Čtyřhvězdičkové ubytovací zařízení Alta s 87 pokoji firma odkoupila od společnosti Morávek. Prodejce ani kupující cenu nezveřejnili. Hotel Alta - někdejší hotel Morávek pojmenovaný po původním majiteli rodině Morávkových - postavila v roce 1993 francouzská firma FCC. Flow East nyní plánuje rekonstrukci objektu, nový interiér zajistí designérský ateliér A2 Design Source. Výraznou přestavbou projde i restaurace v přízemí hotelu. Noví majitelé chtějí na mezinárodní kuchyni nalákat i obyvatele Holešovic. Do rekonstrukce plánuje společnost investovat během tří let 50 milionů korun.
Flow East působí v Česku od roku 1992. Vlastní například hotel Jalta na Václavském náměstí. V červnu skupina zvítězila v soutěži města Prahy na prodej Richterova domu na Malém náměstí, za který zaplatila 436 milionů korun. V historicky cenném objektu plánuje zachovat kanceláře, přibude galerie a muzeum.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).