Menu Zavřít

Po letech návrat k advokacii

15. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Irena Pelikánová

PRAHA (tpk) - Profesorka obchodního práva Irena Pelikánová, která odchází po skončení tříletého funkčního období z prezidia Komise pro cenné papíry (EURO 5/2002), bude od druhé poloviny února působit v advokátní kanceláři Císař–Češka–Smutný a spol. Ta se specializuje na obchodní a občanské právo a dlouhodobě zastupuje kolem 50 českých společností, například ČKD Praha Holding, a zahraničních firem investujících v České republice.
I nadále bude Pelikánová pokračovat v dlouholeté pedagogické činnosti jako profesorka na katedře obchodního práva Právnické fakulty UK v Praze a bude se věnovat vědecké práci zaměřené zejména na právo obchodních společností. Je autorkou pětidílného komentáře k Obchodnímu zákoníku, redaktorkou a spoluautorkou dvoudílné učebnice obchodního práva a také autorkou monografie Úvod do srovnávacího práva obchodního. Do tisku připravila pokračování této monografie nazvané Srovnávací právo obchodní.
Pelikánová je členem Legislativní rady vlády ČR a podílí se na činnosti řady dalších orgánů ovlivňujících tvorbu právního řádu. Významná je také její účast na jednání odborných skupin Evropské unie a na složitém procesu slaďování českého práva s evropskými normami.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).