Menu Zavřít

Po letech to šlo

8. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

EBF24

PRAHA (tos) - Poté, co na konci minulého století začal Pavel Kysilka pracovat pro Erste Bank v ČR, odmítla jej Česká národní banka jmenovat do představenstva. V současnosti ale regulátor již žádné překážky, které by Kysilkovi bránily ve výkonu funkce člena představenstva, nenalezl. Dozorčí rada České spořitelny jej proto na počátku října do této funkce jmenovala.
Představenstvo banky nyní má osm členů a je podle stanov firmy kompletní. Kysilka v něm bude odpovědný za oblasti platebního styku, analýz finančních trhů, bezpečnosti a za EU kancelář. I nadále zůstává hlavním ekonomem banky.
Pavel Kysilka nastoupil do České spořitelny v roce 2000 po působení v Erste Bank Sparkassen (CR), kde byl na pozici výkonného ředitele pro oblast IT, organizace, lidských zdrojů a služeb. V 90. letech pracoval v České národní bance, kde zastával různé posty až po post výkonného guvernéra v době, kdy Josef Tošovský působil jako předseda vlády. Kysilka také řídil rozdělení československé měny v roce 1993. Jeho jméno se často objevuje mezi kandidáty do příští Bankovní rady ČNB (více komentář na straně 21).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).