Menu Zavřít

Počet obětí londýnského požáru vzrostl na 58

17. 6. 2017
Autor: čtk

Při požáru věžového bytového domu v Londýně zahynulo zřejmě přinejmenším 58 lidí. Oznámil to dnes šéf londýnské policie Stuart Cundy. Po smrti je podle něj patrně všech 28 lidí, kteří se v současnosti pohřešují. Třicet obětí požáru policie potvrdila již v pátek.

Počet pohřešovaných a tím pravděpodobně i obětí tragického požáru by se podle Cundye ještě dál mohl zvyšovat. Potrvá několik týdnů a možná i déle, než se podaří najít všechny mrtvé a těla identifikovat, dodal šéf policie v britské metropoli.

„Bohužel v tomto okamžiku je tu 58 lidí, o kterých nám řekli, že byli v Grenfell Tower během oné noci, kteří se pohřešují, a tak se bohužel musím domnívat, že jsou mrtví,“ uvedl Cundy. Bilance 58 mrtvých je podle něj stále ještě předběžná a může se zvýšit.

V nemocnici zůstává stále ještě 19 zraněných, deset z nich je v kritickém stavu, uvedl dnes zdravotnický úřad NHS.

Plameny zachvátily 24podlažní budovu Grenfell Tower se 120 sociálními byty v noci z úterý na středu, požár ji zcela zničil.

EBF24

Podle Cottonové utrpělo lehčí zranění devět hasičů. Obává se však spíše dopadů mimořádně obtížného zásahu na jejich duševní zdraví.

Přečtěte si také:

Blackout nebo povodeň? Pražský magistrát spustil bezpečnostní portál


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).