Menu Zavřít

POD BELGICKOU VLAJKOU

30. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Pivovar Beck

BRUSEL (Bloomberg) – Druhá největší pivovarnická skupina světa – belgická Interbrew – se dohodla s německým rodinným pivovarem Beck, že ho převezme za 3,5 miliardy marek. Belgičané, kterým v tuzemsku patří Pražské pivovary, tak během posledních dvou týdnů v Německu koupili už druhý pivovar. Tím prvním byl pivovar Diebels, podle výstavu pátý největší v SRN, kde koncem července získali 80 procent.

„Loučení bylo krátké a bezbolestné. Rodina Beckových prodala tradiční brémský pivovar, sdělil týdeník Der Spiegel. Ten dokonce vybídl své čtenáře, aby se prostřednictvím internetu zapojili do diskuse o budoucnosti němec–kého piva. „Tím, že jsme rychle ukončili jednání se zájemci o koupi, jsme zkrátili období nejistoty, což je pro firmu také důležité, neskrývá spokojenost ředitel Beckova pivovaru Dieter Ammer. O koupi jevily zájem také britský pivovar Scotish and Newcastle a americký Anheuser Busch.

Pivovar Beck, čtvrtý největší v Německu, k dosavadní celkové kapacitě Interbrew přidá více než 5,5 milionu hektolitrů, z nichž zhruba dvě třetiny se vyvážejí. Hlavním zahraničním odběratelem jsou USA. „Veškeré signály přicházející od Interbrew svědčí o jediném – další expanzi, uvedla mluvčí Beckova pivovaru.

CIF24

Dohodu o prodeji Belgičanům musí ještě potvrdit zářijová valná hromada Beckova pivovaru.

  • Našli jste v článku chybu?