Menu Zavřít

POD JINOU VLAJKOU

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Chmelařská pojišťovna

S novým jménem ČSOB Pojišťovna bude pravděpodobně od března působit na trhu pardubická Chmelařská pojišťovna. Se změnou musí nejprve souhlasit valná hromada, jež by se měla konat ve druhé polovině února. Československá obchodní banka se k proměně ná zvu vyjádřila kladně. „Rozhodli jsme tak na základě dohody s majoritními akcionáři ČSOB a uvedené pojišťovny, kterými jsou KBC Bank a KBC Insurance, působící v rámci jedné silné finanční skupiny, potvrdil mluvčí banky Jan Stolár.

Obě instituce, banka i pojišťovna, hodlají podle svých vyjádření do budoucna těsně spolupracovat. „Umožní nám to využít synergických efektů působení banky a pojišťovny nejen na českém trhu, ale i v zahraničí, uvedl mluvčí pojišťovny Vladi mír Ujec.

ebf - tip - debata

Chmelařská pojišťovna v závěru loňského roku navýšila základní jmění o 120 milionů korun na dnešních 447,3 milionu. Částku upsal a splatil belgický akcionář KBC Insurance. Ten také v prosinci odkoupil celý podíl Podpůrného garančního rolnického a lesnického fondu, takže nyní vlastní 75,8 procenta základního jmění pojišťovny. Zbytek akcií drží Chmelařství, družstvo Žatec.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).