Menu Zavřít

Podnikají v Ostravě

23. 2. 2007
Autor: Euro.cz

ECM

KL24

Skupina ECM podepsala smlouvu se společností TietoEnator Czech na pronájem bývalého Domu vodohospodářů v Ostravě, jenž po rekonstrukci zahrnuje zhruba osm tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Kontrakt na celou budovu byl uzavřen na pět let. Nájemce se do Varenská Office Center nastěhuje koncem letošního roku.
Rekonstrukce si vyžádala deset milionů eur a vedle ECM se na ní podílela společnost Citigroup Property Investors, s nimiž skupina ECM loni podepsala smlouvu o joint venture.
Dalším záměrem skupiny ECM v moravskoslezské metropoli je komplex Palace Center Ostrava s hotelem, obchody a kancelářemi. Hotel se 183 pokoji by měl být provozován pod značkou Courtyard by Marriott. Komplex by měl vyrůst v centru města po zdemolování budovy, na jejíž nákup získalo ECM opci. Společnost Cyrrus, jež zpracovala analýzu aktivit skupiny ECM, upozorňuje, že část budovy je památkově chráněna a s demolicí musí souhlasit ministerstvo kultury. Mluvčí ECM Kateřina Hainzová týdeníku EURO sdělila, že projekt je teprve ve stadiu úvah.

  • Našli jste v článku chybu?