Menu Zavřít

Podnikatelská setkání

13. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Kdo se s kým potkal během minulého týdne? Profit přináší zpravodajství nejen z oficiálních akcí, ale také z neformálních jednání.

Stanford vydal novou Knihu seznamů.

VYŠLA KNIHA SEZNAMŮ 2005

Vydavatelství Stanford uspořádalo letos již třetí setkání pro své obchodní partnery, tentokrát u příležitosti vydání nové ročenky Kniha seznamů 2005. Gala večer pro 250 hostů se uskutečnil v hotelu Crowne Plaza za účasti akcionáře vydavatelství Karla Komárka. Společenský večer s vánoční atmosférou byl vhodným prostorem pro setkání a navázání nových obchodních kontaktů a utužení vztahu se stávajícími klienty. Stanford, který vydává také týdeníky Profit a Czech Business Weekly, již nyní připravuje další podobné akce na rok 2005 nejen v Praze, ale i v jednotlivých krajích.

(lv)

Předání cen se ujal místopředseda Martin Jahn (uprostřed) s předsedou sdružení Středního podnikatelského stavu Zdeňkem Somrem.

EXPORTÉREM ROKU JE ŠKODA JS PLZEŇ

V Kaiserštejnském paláci se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků 10. ročníku soutěže Exportér roku 2004. Akci pořádaly Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání České republiky. Exportérem roku s největším nárůstem exportu v období 2002-2003 se stala Škoda JS Plzeň, následována společnostmi Hella Autotechnik a Systém technik Vsetín. V kategorii „Objem exportu 2003“ zvítězila již po několikáté Škoda Auto před společností Barum Continental a Siemens Group Česká republika. V kategorii „Střední exportéři 2004“ se na prvním místě umístila firma Saar Gumami Czech. Předání diplomů a cen se vedle úspěšných firem zúčastnili také někteří ministři, poslanci a senátoři. Hlavního slova a předání cen se ujal místopředseda vlády Martin Jahn.

Setkání podnikatelů provázela bouřlivá diskuze o aktuálních problémech v podnikání.

PODNIKATELÉ CHTĚJÍ LEPŠÍ INFORMACE

Sdružení Střední podnikatelský stav uspořádalo setkání podnikatelů s místopředsedou vlády pro ekonomiku Martinem Jahnem a předsedou sdružení Zdeněkem Somrem. Diskutovalo se především na téma aktuálních problémů podnikatelského prostředí. Součástí akce bylo zhodnocení výsledků průzkumu, který sdružení provedlo mezi podnikateli v České republice. Anketa probíhá již čtyři roky a bylo tedy možno porovnat výsledky z jednotlivých let. Z letošních 419 vyplněných dotazníků vyplynulo, že největší mezery shledávají podnikatelé v oblasti komunikace se státní správou. Také Martin Jahn uznal, že informování podnikatelů o právních předpisech ze strany státní správy je potřeba zlepšit.

CIF24

ADVENTNÍ SETKÁNÍ PODNIKATELEK

Zhruba dvacet podnikatelek z jižních Čech a z oblasti regionu Pasov se o víkendu setkalo v Českém Krumlově a Českých Budějovicích. Bavorské podnikatelky přijely na pozvání členek Jihočeské asociace podnikatelek a manažerek. N ávštěva navazuje na předchozí setkání, které se uskutečnilo v okolí českoněmeckého hraničního přechodu Nové Údolí v rámci programu „Žena podnikatelka bez hranic“ u příležitosti vstupu do Evropské unie. Pracovní části setkání se zúčastnili i představitelé samosprávy obou měst a vedení Jihočeské komory. Poté si podnikatelky prohlédly několik firem, které řídí nebo vlastní ženy. Ještě před neformálním rozloučením si dohodly další konkrétní spolupráci na přeshraničních projektech. 

  • Našli jste v článku chybu?