Menu Zavřít

PODNIKY TENTO TÝDEN

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

26. června – Řádná valná hromada společnosti Třinecké železárny má na programu zprávu představenstva o hospodaření a podnikatelské činnosti společnosti v roce 1999, o stavu majetku a závěrech provedeného auditu.

27. června – Do tohoto termínu nabízí ve veřejném návrhu na koupi akcií Živnostenské banky její majoritní vlastník německá Bankgesellschaft Berlin 1800 korun za akcii.

  1. Česká spořitelna by měla na mimořádné valné hromadě změnit stanovy společnosti, odvolat a zvolit členy dozorčí rady. V pozici majoritního vlastníka bude naposledy vystupovat stát. Nový majoritní vlastník banky, rakouská Erste Bank Sparkassen, má do konce června zaplatit deset miliard korun a převzít akcionářská práva ve spořitelně.

28. června – Pozemkový fond ČR zahájil 30. května třetí kolo nabídky pozemků pro oprávněné osoby podle zákona o půdě. V nabídce, která potrvá do 28. června, je zařazeno 4937 pozemků o celkové výměře 3780 hektarů.

EBF24

29. června – Krajský obchodní soud v Brně odročil na tento den jednání o prohlášení konkursu na společnost Let Kunovice.

  1. Řádná valná hromada společnosti České radiokomunikace má schválit roční účetní závěrku za rok 1999 a poskytování informací o společnosti zájemcům o její privatizaci, rozhodnout o rozdělení zisku a stanovení výše a způsobu vyplácení tantiém za rok 1999.
  1. Hutní montáže Ostrava mají na programu řádné valné hromady schválení roční účetní závěrky a návrhu na rozdělení zisku, změnu stanov a orgánů společnosti a návrh odměňování členů představenstva a dozorčí rady v roce 2000.

30. června – Fond národního majetku měl zveřejnit rozhodnutí o výsledku veřejné soutěže na převod akcií České typografie. Do soutěže se přihlásil pouze jeden zájemce, který ale podle informací Hospodářských novin nesplnil stanovené podmínky. Proto bude patrně následovat nová veřejná soutěž.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).