Menu Zavřít

Pohoda na samotě u lesa

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Pamatujete si ten pocit, když jste jako malí jezdili na tábor nebo třeba školu v přírodě? Podobně si budete připadat tady. Všude kolem Hejlova mlýna jsou louky a lesy, které svádějí k nejrůznějším hrám, bosé chůzi v trávě nebo třeba jen lenošení s knihou. Opodál se pasou krávy a všude vládne božský klid.

Rozdíl je tedy samozřejmě ve formě ubytování.

Nespíte ve starých stanech ani skromných pokojíčcích, ale v prostorných a moderně vybavených apartmánech – celé historické mlýnské stavení totiž prošlo roku 2013 velkou rekonstrukcí, která polorozpadlý objekt v podstatě zachránila.

Vu°neˇ drˇeva, praskající drˇevo v krbu, domácí čermenské kolácˇe a výhled na funkcˇní mlýnské kolo tvorˇí prˇíjemnou atmosféru spolecˇenské místnosti, bývalé mlýnice, kde deˇti ocení hrací koutek.

Rodicˇe získají chvilku pro sebe a v klidu si mohou vychutnat místní specialitu „cˇaj o páté“ nebo si u majitelky Radky objednat piknikový koš a relaxovat v okolí. Pikniková deka a polštárˇe jsou tu k zapůjčení.

Okolí je ideální pro milovníky sportovních aktivit.

Beˇžci, cyklisté, turisté a lyžarˇi neprˇijdou zkrátka. V docházkové vzdálenosti od Hejlova mlýna jsou k dispozici tenisové kurty, lezecká steˇna a koupališteˇ. Bílá stopa vede okolo penzionu, který disponuje malou pu°jcˇovnou sportovních potrˇeb. Výletníci si užijí výšlap na nedalekou rozhlednu na Mariánské horˇe, do Sázavského údolí anebo Lanškrouna.

KL24

Vezměte celou rodinu a vytvořte si z Hejlova mlýna svůj letní (ale klidně i podzimní nebo zimní) byt, kde byste bez problémů vydrželi klidně celé prázdniny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).