Dom Pérignon
PRAHA (ball) - Jako welcome drink se podával jeden z klenotů oblasti Champagne, Dom Pérignon 1996 ze sklepů Moët & Chandon, a pak už si hosté povolovali kravaty. Důvodem slavnostního oběda pro úzkou společnost v restauraci Flambée bylo otevření depozitáře Dom Pérignon Dépositaire Restaurant Flambée, první v zemích centrální a východní Evropy vůbec. Majitel restaurantu Petr Pipek tím zúročil více než dvouletou snahu dostat do Prahy projekt, který je mnohem víc než vinotékou.
Prezentační oběd dokumentoval mimořádnost nabídky, k dispozici jsou například Dom Pérignon 1995 Magnum, Dom Pérignon Rosé 1995, ale také Oenotheque, ročník 1985.
Velké ročníky, které vyzrávají od roku 1743 v hlubokých sklepeních pod městem Epernay, se z říše nesplnitelných snů přesunuly do reálných prostor historického sklepa na Starém Městě.