Menu Zavřít

Pokles podle plánu

4. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Stavební spořitelny

CIF24

PRAHA (ČTK, men) – Stavební spořitelny uzavřely za osm měsíců letošního roku přes 852 tisíc nových smluv, což je o 56 tisíc, tedy o zhruba šest procent méně než loni. Zástupci stavebních spořitelen tento vývoj očekávali a předpokládají, že i za celý letošní rok spořitelny uzavřou méně smluv než loni. Banky se proto zaměří hlavně na úvěrovou činnost.
Stavební spořitelny chtějí získané peníze z úspor klientů vrátit v poskytnutých úvěrech a nabízejí různé slevy a výhody. Poslední novinku představila Wüstenrot, která od počátku října nabídne úvěr s nulovým počátečním vkladem s prodlouženou dobou splácení.
Největší tuzemskou stavební spořitelnou zůstává Českomoravská stavební spořitelna, které s více než 300 tisíci nových smluv patří asi třetina trhu. Následují Stavební spořitelna České spořitelny a Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky. Podle počtu nových smluv loni Česká republika obhájila první místo v Evropě se 148 smlouvami na tisíc obyvatel. Následovalo Rakousko se 113 smlouvami, Slovensko (83) a Německo (49).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).