Menu Zavřít

Poláci chtějí Klenoty Aurum. Koupit je mohou v balíčku se slovenskou Montre

4. 9. 2018
Autor: Profimedia.cz

Jedno z největších polských klenotnictví W. Kruk má zájem o českou firmu Klenoty Aurum a slovenskou Montre.

Nejstarší polské klenotnictví W. Kruk (v překladu krkavec), které v zemi provozuje 117 obchodů, podepsalo smlouvu o smlouvě budoucí s českou firmou Klenoty Aurum a slovenskou Montre. Na základě smlouvy získal W. Kruk exkluzivitu na provedení finanční prověrky v obou firmách, které mají dohromady několik desítek obchodů. Uvedla to její mateřská společnost Vistula ve zprávě pro burzu cenných papírů ve Varšavě.

České a slovenské zlatnictví jsou majetkově provázány, takže W. Kruk bude kupovat buď obě, nebo žádnou. „Klenoty Aurum jsou největším hráčem na českém trhu a společně mají obě firmy tržby zhruba 20 až 25 procent tržeb W. Kruka,“ uvedl pro polský list Bankier šéf mateřské firmy Vistula Grzegorz Pilch, podle něhož je to jen začátek zahraniční expanze jeho firmy. Tržby firmy W. Kruk se loni pohybovaly kolem 250 milionů zlotých (1,5 miliardy korun).


Diamanty jsou vděčné. Dárek pro každou příležitost i dobrá investice

 Diamanty jsou vděčné


V případě společnosti Klenoty Aurum podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí firmy N. Lori, Jermontox Holdings a Jays Czech, v případě slovenské Montre pak firmy Liam a Myra Investment. Ukončení eventuální transakce se předpokládá do dubna příštího roku.

Na klenotnickém trhu je poměrně živo. Největší české klenotnictví ALO diamonds minulý týden ohlásilo, že přebírá druhé největší tuzemské šperkařství Halada.

Přečtěte si také:

ebf - tip - debata

ALO diamonds kupuje šperkařství Halada. Stane se největším česko-slovenským prodejcem

Lidé loni utratili za luxus 30,8 bilionu. Zájem roste i v Česku


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).