Menu Zavřít

Polemika Pavla Nováka z Mattoni: Nejsme pořadatelem slavíků

15. 12. 2015
Autor: Novák Tomáš/Euro

(Ad Mattoni už není... při smyslech, E15, 2. 12., str. 18) Mattoni není pořadatelem ani organizátorem ankety Český slavík. Jsme generálním partnerem ankety a z této pozice nemáme žádné právo ovlivňovat výsledky nebo zasahovat do pravidel ankety. Rozhodně se naše společnost neztotožňuje s rasistickými či xenofobními názory.

Partnerstvím ankety Český slavík nevyjadřujeme podporu žádnému konkrétnímu interpretovi, ale vždy pouze dlouholetou podporu celé české hudební scény.

Martin Pohl alias Řezník byl v roce 2013 vyřazen ze soutěže Mattoni Hvězda internetu. To je jen jedna ze slavičích subkategorií, jejímž pořadatelem je Mattoni. Byl vyřazen, protože systematicky a explicitně zobrazuje ve svých videoklipech a textech extrémní násilí, například ubližování ženám. Právní rozbor potvrdil, že z pohledu platných pravidel soutěže a zákonů České republiky bylo povinností pořadatele Hvězdy internetu daného účastníka ze soutěže vyřadit. Jinak by došlo k porušení zákona o regulaci reklamy.

Anketu Český slavík pořádá společnost Musica Bohemica, která na základě právní analýzy i vyjádření experta na extremismus došla k názoru, že kapela Ortel neporušuje ani pravidla ankety ani zákony. A že nejde o extremismus. My jako generální partner můžeme vyzvat všechny, aby se do příštího ročníku ankety Český slavík aktivně zapojili, dali hlas svému oblíbenému interpretovi a pomohli ukázat českou hudbu v lepším světle, a to na základě hlasování veřejnosti, nikoli cestou cenzorských zásahů.

Autor je mediálním zástupcem společnosti Karlovarské minerální vody

EBF24


Čtěte také:

Majitel Mattoni se stane developerem. Zajímají ho kanceláře v Praze 5

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).