Menu Zavřít

Poliklinika za půl miliardy

30. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Zdravotnická zařízení

ebf - tip - debata

Jedna z nejzanedbanějších budov bývalých Okresních ústavů národního zdraví (OÚNZ) na území Prahy v Kartouzské ulici má ambici stát se jedním z nejmodernějších ambulantních zdravotnických zařízení v Česku. Na pražském Smíchově právě probíhá výstavba nové budovy polikliniky a důkladnou renovací projde i starý areál. Společnost Medifin, která polikliniku provozuje, do projektu investuje téměř půl miliardy korun. Kompletní dokončení je plánováno na rok 2012, ale už na podzim tohoto roku mohou pacienti využít jižního pavilonu, ve kterém bude k dispozici více než 25 specializovaných lékařských ordinací, včetně chirurgie s patnácti lůžky.
Nový areál ponese název Centrum zdraví Smíchov. Část obsadí Medifin vlastními lékaři, některé ordinace nabídne k pronajmutí soukromým doktorům. „Naším cílem je komplexní zajištění vysoké úrovně péče a maximálního komfortu pro naše pacienty i zdravotnický personál,“ říká ředitel společnosti Radomír Luptovský.
Firma je dceřinou společností nadnárodního holdingu Medifin AG, který sídlí v Baaru ve Švýcarsku. Zabývá se především investicemi a provozováním zdravotnických zařízení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).